Logga in

Radiator tar över Caverions verksamhet i Kramfors

Publicerad
13 jun 2023, 10:30

Patrik Berglund har jobbat på Caverion i Kramfors i 20 år. Men när Caverion lade om strategin fann han det bäst att söka sig vidare – och samtliga montörer följde med.

Det var 2002 som dåvarande Calor, numera Caverion Sverige, köpte Berglunds Värme i Kramfors med tio anställda. Företaget drevs då av Leif och Anders Berglund, vars far hade grundat det. Leifs son Patrik Berglund tog senare över ansvaret för verksamheten som har ingått i Caverion.

Läs också:
Andreas Bogren, ny vd för Radiator: ”Vi ska finnas på fler orter, i första hand norröver”

Läs också:
Erik Stoor, ny filialchef på Radiator: ”Rörbiten är det jag kan och tycker är roligt”

För en månad valde Patrik Berglund att säga upp sig. Bakgrunden var Caverions strategi att inte längre jobba mot privatpersoner.

– Vi gör ungefär 40 procent av jobben mot privatkunder, förklarar Patrik Berglund.

Även de sex montörerna sa upp sig samtidigt och 1 juni togs hela personalen samt lokaler över av Radiator VVS. Ytterligare en montör som bor i Kramfors och tidigare jobbat på Caverion har anslutit.

Förutom service och entreprenad består verksamheten till viss del av materialförsäljning.

– Vi har ingen butik men säljer material till privatpersoner, företag och kommunen, säger Patrik Berglund, som är platsansvarig projektledare på Radiators nya filial i Kramfors.

Vad är skillnaden med att ingå i Radiator?

– Det är mycket kortare beslutsvägar och lättare att få tag på rätt person högre upp i organisationen. Annars kör vi i stort sett på som vi har gjort tidigare. Vi har fullt upp för tillfället, säger Patrik Berglund.

2018:
Ny filial i Hudiksvall: Radiator satsar på Hälsingland

Drygt fyra mil från Kramfors ligger Sollefteå där regementet I21 har återuppstått efter 20 år och ska byggas ut.

– Så förutsättningar finns för att växa framöver, säger Patrik Berglund.