Logga in

Ny storspelare i reliningbranschen

Publicerad
24 maj 2022, 12:51

De sammanslagna verksamheterna omsätter en halv miljard kronor och täcker nästan hela landet.

Oleterkoncernens spol- och reliningverksamheter NHS, MCM och S-pipe går samman med branschkollegan Swoosh för att skapa en rikstäckande verksamhet i Sverige.

Stambyte eller relining?
Striden om stammarna

Relining- och spolföretag på listan
De är VVS-branschens 27 superföretag

Den nya koncernen kommer att omsätta omkring 500 miljoner kronor under det gemensamma namnet Swoosh. Siktet är också inställt på att växa i övriga Norden.

Swoosh grundades i Umeå 2007 av Mikael Gruffman, Andreas Juneblad och Roger Vikström Innan dess hade Mikael Gruffman jobbat i branschen sedan 1992. Dagens Swoosh finns från norra Norrland till Stockholm och Mälardalen. I den nya organisationen täcker man i stort sett hela landet.

Läs också:
Läckande kanaler tätas snabbt med ny metod

– En viktig princip för mig har alltid varit det lokalt förankrade affärsmannaskapet. I det nya rikstäckande Swoosh blir den lokala kunskapen och driften även fortsättningsvis en mycket viktig faktor för verksamheten. Lokala delägare, verksamma i bolagen, är en nyckel till framgång och de kommer fortsatt att vara ägare i bolaget, säger Swooshs vd Mikael Gruffman, som även blir vd för det nya gemensamma bolaget, i ett pressmeddelande.