Logga in

Erik Stoor, ny filialchef på Radiator: ”Vi ska bli det självklara valet”

Publicerad
13 okt 2022, 08:00

Han började som montör, men blev sedan bilförsäljare. Efter några år i grossistledet är nu Erik Stoor tillbaka som installatör i rollen som filialchef i Borlänge/Falun på Radiator VVS.

Vad lockade med jobbet?

– Radiator är ett spännande privatägt företag med en platt organisation. Som filialchef får du förtroende och fria tyglar att göra det som passar bäst lokalt på din ort. Under min tid på Ahlsell hade jag en tät kontakt med Radiator, både lokalt och centralt. All kontakt, oavsett om det var en montör eller en inköpschef, kan sammanfattas med enkelhet. Det också kul att det är ett renodlat rörbolag eftersom jag i grunden är montör. Rörbiten är det jag kan och tycker är roligt.

Läs också:
Ny projektchef på Bravida: ”Inte förvånad om byggaren snart är underentreprenör”

Läs också:
Daniel Hjelm, ny delägare i Duo Rör: ”Jag ville jobba i entreprenörsledet igen”

Vad har du gjort tidigare?

– Jag började 2010 som montör på entreprenadavdelningen i Falun på NVS som sedan blev Imtech och därefter Assemblin. Jag var tidigare bandyspelare och 2013 blev jag värvad till elitserielaget Bollnäs. Där började jag sälja bilar eftersom ville ha ett jobb som var mindre ansträngande för kroppen när jag satsade på bandyn.

Hur hamnade du på Ahlsell?

– Efter några år i Bollnäs flyttade jag hem till Borlänge igen och fortsatte att jobba som bilsäljare där ett tag. Jag tyckte om försäljning men saknade rörbranschen. Av en tillfällighet såg jag ett ledigt jobb på Ahlsell. Jag började som innesäljare, fick snart en kombinerad roll som både inne- och utesäljare och blev slutligen säljchef för Dalarna.

Vilka tidigare erfarenheter har du nytta av i din nya roll?

– Från idrotten och min ledarroll på Ahlsell vet jag betydelsen av att vara ett bra team där alla trivs. Jag har varit montör, sålt VVS-material och varit chef så jag tror att min nya roll kommer passa mig perfekt. Mycket är nytt för mig men med hjälpsamma och kompetenta kollegor ser jag bara möjligheter framöver.

Har huvudkontor i Borlänge
Därför valde superföretaget Hjo Installation trots att andra bjöd högre

Hur vill du utveckla verksamheten?

– Vi kör i huvudsak entreprenad och kommer som det ser ut i dagsläget att fortsätta med det. Vi har gjort ett antal ROT-projekt och nyproduktioner och har många års erfarenhet från entreprenadsidan. På sikt ska Radiator VVS bli det självklara valet när man ska handla upp en VS-installatör i Borlänge/Falun-området oavsett typ av projekt.