Logga in

Sparc gör största förvärvet hittills: Köper rörföretag i Stockholm

Publicerad
23 mar 2023, 05:08

Sparcs fokus på humankapitalet tilltalade säljarna av företaget och dotterbolaget som tillsammans omsätter cirka 130 miljoner kronor.

Sparc Group köper Rörteknik i Farsta och dotterbolaget VVS Söderort Rickard Granquist. Det är Sparcs största förvärv sedan starten.

Läs också:
Sparc gör dubbelköp i Stockholm och breddar med ventilation

Läs också:
Uppstickaren Sparc köper första VS-bolaget i Stockholm

Företagen erbjuder utformning och installation av tekniska rörsystem för VS, kyla och medicinska gaser. De har totalt 57 medarbetare och omsätter cirka 130 miljoner kronor.

– Redan vid första mötet fick vi en känsla att Sparc sticker ut i branschen och tar sig an uppgiften på ett annat sätt jämfört med andra aktörer i branschen. Det finns en helhet med bland annat en utbildningsakademi och fokus på humankapitalet som tilltalade oss, säger delägaren och projektchefen Patric Lindberg i ett pressmeddelande.

Sparc:
Uppstickare köper två VVS-bolag i Halland

Förvärvet innebär att Sparc nu består av 54 bolag från Malmö i söder till Falun i norr med över 650 medarbetare. Tidigare i år har Sparc köpt All Rör och Svetsarbeten i Vendelsö, som ingår i dotterbolaget Erlandssons VVS, samt HMP Vent & Allservice i Gävle. I december förra året köptes Kustens VVS i Halmstad.