Logga in

Uppstickare köper två VVS-bolag i Halland

Publicerad
11 feb 2022, 15:48

Expansiva installationsföretaget Sparc Group i Göteborg har på kort tid nu gjort sitt trettonde och fjortonde förvärv, nu av två VVS-företag.

Köpen av Skrea Rör och Calles VVS stärker Sparc Groups närvaro i Halland. Sparc Group startade 2021 och arbetar med bland annat installation och optimering av värme, ventilation, el- tele- och datateknik i Västsverige och Stockholmsområdet.   

Här är alla bolag inom installation i Sverige
24 installationskoncerner: Så ser deras omsättning och tillväxt ut

VVS-Forum har följt Instalcos nye koncernchef
Han leder köpjakten på VVS-firmorna

I och med förvärvet stärker Sparc Group med renodlade VVS-företag. 

Skrea Rör startades 1993 av Hans Svensson och Inge Karlsson, men köptes 2019 av Carl Nilsson som också är grundare och ägare till Calles VVS. Tillsammans omsätter de båda bolagen cirka 28 miljoner kronor  och sysselsätter i dagsläget 18 personer. 

De båda företagen har funnit många synergieffekter tillsammans genom åren, där de har servat både företag och privatpersoner med det mesta inom VVS-branschen.  

Chefredaktörens analys
Så påverkas du av att företagen köps upp

– Vi är väldigt glada att dessa fina bolag med Calle Nilsson i ledartröjan, vill hänga med oss på vår resa tillsammans med övriga teamet. De båda bolagen har en fantastisk mix av service och underhåll med stor erfarenhet av både renoveringar och nyproduktion,, säger Erik Björklund, vd på Sparc Group, som på ett halvår vuxit till 14 dotterbolag med närmare 270 medarbetare.