Logga in

Airteam etablerar sig i Lappland

Publicerad
7 okt 2022, 15:16

Airteam fortsätter växa med ett strategiskt köp av ett nytt bolag. Ventilationsföretaget i Kiruna omsätter 15 miljoner kronor.

Airteam köper Grundströms Plåt i Kiruna. Ventilationsföretaget med plåtslageri utför om-, till- och nybyggnationer åt företag inom gruvindustrin samt bygg och fastigheter.

Läs också:
Airteam köper 200-miljonersbolag i Stockholm

Läs också:
Ny ventilationslösning i Kirunas badhus

Grundströms Plåt omsatte cirka 15 miljoner kronor med sex anställda det brutna räkenskapsåret 2020/2021. Vinstmarginalen var ungefär 12 procent.

– Förvärvet är strategiskt viktigt för oss. Grundströms Plåt är ett välmående bolag med tydligt kundfokus på en solid och attraktiv marknad. Vi stärker positionen i Sverige, denna gång med fokus på Norrbottens län. Vi matchar varandra väl avseende kultur, DNA samt långsiktiga kundrelationer, säger Airteam Swedens vd Greger Gunnarsson, i ett pressmeddelande.

Airteams första svenska steg
Dansk ventilationsaktör etablerar sig i Sverige

Airteam Sweden har huvudkontor i Stockholm. I koncernen ingår sedan tidigare verksamheterna Creovent samt Service i Stockholm, Luftkontroll i Örebro, Syd samt Teknik i Malmö och Thorszelius i Uppsala.