Logga in

Airteam köper 200-miljonersbolag i Stockholm

Publicerad
8 jan 2019, 10:54

Danska ventilationsaktören fortsätter sin strategiska satsning i Sverige och övriga nordiska länder står på tur.

Danska Airteam köper Aurvandil med dotterbolagen Creovent och Thorszelius Ventilation & Service. De båda bolagen har kontor i Stockholm och Uppsala. Tillsammans har de 85 anställda och omsätter cirka 235 miljoner kronor.

Läs mer: Stor finsk spelare köper Kungälvs Rörläggeri

Airteam ägs av svenska riskkapitalbolaget Ratos. I februari förra året etablerade sig Airteam i Sverige genom att köpa Luftkontroll Energy i Örebro.

Robin Molvin.– Airteam fortsätter med förvärvet av Creovent och Thorszelius den strategiska satsningen på Sverige. Tillsammans med Luftkontroll Energy i Örebro får Airteam nu en stark marknadsposition i den expansiva Mälardalsregionen, säger Robin Molvin, vice president på Ratos, i ett pressmeddelande.

Bolagens ledningar fortsätter i sina roller och som delägare.

Läs mer: De lägger bud på grossistjätten

– Airteam vill expandera vidare till övriga nordiska länder och har som mål att bli Nordens mest föredragna ventilationspartner, säger Airteams vd Poul Pihlmann.

Förvärvet förväntas slutföras under första kvartalet 2019.

Nuvarande majoritetsägare är det åländska investeringsbolaget Evolver, som därmed lämnar den svenska ventilationsbranschen. Evolver ägde tidigare även Stockholmsföretaget JG Ventilation, som gick i konkurs i mars 2017.

Sedan juni förra året är Evolver delägare i sprinklerkoncernen Maxcon.