Logga in

Efter tolv uppköpsbud: Nu säljs ventfirman till Hjo Installation

Publicerad
5 apr 2022, 14:52

Solnaföretaget som omsätter 70 miljoner kronor uppvaktades för första gången för ett år sedan.

Hjo Installation köper Strands Luft i Solna. Strands Luft omsätter cirka 70 miljoner kronor. Företaget utför projekt förutom i Stockholmsområdet även i bland annat Västerås. Kunder är främst bygg- och fastighetsföretag. Fokus är på totalentreprenader men även utförandeentreprenader och service ingår i verksamheten.

Uppvaktades av flera intressenter
Därför valde superföretaget Hjo Installation trots att andra bjöd högre

Tvingas omedelbart lämna kedjan
Hjo Installation köper två Comfortföretag och etablerar sig i Stockholm

– Att Hjo Installation återigen blir vald i hård konkurrens, i denna affär med elva andra budgivare, visar att vi har något väldigt unikt att erbjuda, säger Hjo Installations koncernchef Christoffer Olbrich i ett pressmeddelande.

Säljare är företagets vd Magnus Strand, samt projektledarna Mikael Montalvo och Daniel Liljekvist. Tankarna på en försäljning föddes våren 2021 då bolaget blev uppvaktat av andra aktörer.

– Då vi inte ville göra något förhastat fick detta ta sin tid, säger Magnus Strand.

Avgörande faktorer för en försäljning var att överlåtelseprocessen skulle vara enkel och att bolaget skulle få behålla sin integritet.

– Självklart var det också viktigt att personkemin och känslan var rätt. Dessa faktorer känner vi nu att vi har hittat, säger Magnus Strand.

Tillträde sker den 19 april.

Strands Luft omsatte förra året cirka 74 miljoner kronor med tio anställda. Vinstmarginalen var cirka 14 procent..

Första renodlade ventföretaget i koncernen
Hjo Installation köper stort ventilationsföretag

Hjo Installation består av femton installationsföretag som totalt omsätter 780 miljoner kronor med en gemensam vinstmarginal (ebit) på 12 procent. Koncernen har 425 medarbetare