Logga in

Currentum köper anrikt familjeföretag i väst

Publicerad
10 okt 2022, 08:47

Snabbväxaren kompletterar fjolårets rörköp med el och vent på samma ort.

Currentum köper Medins Ventilation i Falköping, som huvudsakligen projekterar, installerar och underhåller luftbehandlingsanläggningar.

Läs också:
Currentum gör stort ventförvärv i Stockholm

Köper Friggeråkers Rör:
Comfortmedlemmar går in i Currentum

– Medins är ett väletablerat företag som besitter ett stort kunnande. De kommer att komplettera övriga bolag inom Currentum väldigt väl. Inte minst lokalt i trakterna runt Falköping, där vi genom att förvärva Medins får med oss ännu en installationsdisciplin, säger Hillevi Skötte, regionchef Väst på Currentum, i ett pressmeddelande.

I Currentum ingår sedan tidigare Friggeråkers Rör, som också har har säte i Falköping. Thore Larsson, vd på Friggeråkers Rör, ser med spänning fram emot de möjligheter Medins Ventilations intåg kommer att leda till:

– Vi har sedan tidigare ett mycket gott samarbete med Medins Ventilation. Det är fantastiskt kul att vi nu får möjlighet att fördjupa samarbetet ytterligare. Vi ser fram emot de synergieffekter som kommer att uppstå tack vara detta, säger Thore Larsson, vd på Friggersåkers Rör.

Samtidigt offentliggjordes också Currentums köp av Eltjänst i Falköping, som omsätter 43 miljoner kronor med 26 anställda. Tillsammans utgör de tre bolagen ett lokalt kluster för Currentum, som totalt omsätter 3,3 miljarder kronor i koncernen.

Familjeföretaget Medins Ventilation har anor från tidigt 1900-tal men har haft nuvarande varumärke sedan 1980. Medins omsätter cirka 42 miljoner kronor med 21 anställda. I huvudsak är företaget verksamt i Falköpings kommun med omnejd. När företaget nu ska drivas vidare inom Currentum hoppas man kunna bidra till, och dra nytta av, den kompetens som finns samlad i koncernen:

Köper ventbolag som omsätter nära 400 miljoner:
Currentum etablerar sig i Skåne efter stort förvärv

– Att ha alla discipliner samlade ger oss möjlighet att ta oss an större projekt på ett bättre sätt, säger Fredrik Andersson, vd på Medins Ventilation.