Logga in

Daniel Hjelm, ny delägare i Duo Rör: ”Jag ville jobba i entreprenörsledet igen”

Publicerad
31 aug 2022, 06:55

Daniel Hjelm är ny delägare i Duo Rör i Åkersberga. Han kommer från LK Systems där han har varit säljare i region Öst.

Vilken roll får du i Duo Rör?

– I mindre bolag får tjänstemän flera roller. Jag kommer både att projektleda, arbetsleda och räkna på jobb. Till det kommer administration och personalansvar.

Läs också:
GK-avhoppare startar nytt: ”Vi ville komma närmare projekten igen”

Läs också:
”Jag blev för bekväm av att jobba i Stockholm”

Berätta om Duo Rör.

– Vi är i dagsläget ett mindre bolag med sju montörer, totalt nio med mig och Mårten Garper som är vd och grundare. Tanken är att anställa någon montör till, men vi ska inte forcera vår expansion. Vi gör jobb i hela norra Stockholm samt upp till Uppsala och Norrtälje. Det är blandade uppdrag men framförallt försäkringsuppdrag och mindre entreprenader.

Varför hoppade du på jobbet?

– Jag är rörmokare i grunden men har de senaste sex åren jobbat som säljare. Jag ville prova att jobba i entreprenörsledet igen för att använda den erfarenhet och kunskap, som jag har samlat på mig under alla år på LK. Så träffade jag Mårten Garper som sökte en kompanjon för att få avlastning. Vi hittade sedan ett upplägg som båda var nöjda med.

Vilka erfarenheter från säljledet har du nytta av nu?

– Generellt sett kan du lära dig mycket genom att titta på hur andra duktiga företagare gör. Jag har träffat många rörfirmor och byggare samt sett många projekt. Alla dessa intryck har gjort att jag har lärt mig mycket om vad som funkar bra och mindre bra. Eftersom LK är en systemleverantör har jag också en stor förståelse för att sätta in produkter i en större helhet. Jag har också fått kunskaper om Boverkets byggregler och olika branschregler.

Vad gör bolag som är framgångsrika?

– Bolag med bra struktur tenderar att gå bra och också vara lönsamma. De har ordning och reda, kontroll på verksamheten samt tar hand om anställda och vårdar sina kunder.

Läs också:
Fem stjärnor som började som rörmokare

Hur får man personalen att trivas?

– Vi jobbar hårt med att hitta medarbetare som både är bra för gruppen och har den kompetens som krävs. Grunden är ett strukturerat arbetssätt och vi satsar hårt på bra arbetsmiljö i form av bilar, bilinredning och verktyg.