Logga in

Installationsbolagets nya filialchef: ”Vi kommer även kunna starta en serviceavdelning”

Publicerad
9 dec 2022, 05:56
| Uppdaterad
12 dec 2022

Tack vare ett gemensamt projekt fick Milos Glisic bra kontakt med ventilationsinstallatören Ventabs grundare. Det ledde till att han i september lämnade filialschefsjobbet på Kungälvs Rörläggeri i Malmö för samma roll på Installationsbolaget, som är systerbolag till Ventab.

Hur fick du jobbet?

– 2017–2019 byggde Kungälvs Rörläggeri en ny tågdepå i Hässleholm samt en ny spårvagnsdepå i Lund tillsammans med Ventab, som numera ingår i Currentum precis som Installationsbolaget. Jag har sedan dess haft bra kontakt med Ventabs grundare Berne Christenson. Vi klickar väldigt bra som personer och talar samma språk när det gäller projekt och affärer. Via honom fick jag frågan om att starta Installationsbolagets nya filial i Malmö.

Kungälvs Rörläggeri och Ventab:
De installerar i Sveriges modernaste tågverkstad

Installationsbolaget och Ventab om nya Currentum:
”Vi kunde för egen maskin inte bli så mycket större”

Vad har du gjort tidigare?

– Jag är i grunden gymnasieutbildad montör och började min resa på Rörläggaren. Efter att jag hade tagit certifikatet bestämde jag mig för att läsa vidare till installationsingenjör på IUC i Malmö. Därefter jobbade jag som projektledare på först Bravida och sedan Umia i Malmö. 2017 fick jag erbjudandet att starta Kungälvs Rörläggeris filial i samma stad.

Berätta om Installationsbolagets nya Malmöfilial.

– Vi är i dag 10–15 personer och har redan några större entreprenader igång. Ett är ett kontorsprojekt på 20–25 miljoner kronor där Ventab är ventilationsentreprenör. Men vi är även igång med ett projekt med 80 stycken lägenheter. Samtidigt har vi rekryterat personer som är väldigt omtyckta av kunder som även efterfrågar servicetjänster av oss. När tiden är mogen kommer vi även att kunna starta en serviceavdelning.

Holmströms Rör:
Currentum köper stor skånsk rörfirma

Currentum köpte nyligen Holmströms Rör som också har verksamhet i Malmö. Hur ser det på det?

– Jag har alltid sett Holmströms Rör som kunniga branschkollegor. Vi fortsätter att konkurrera på samma marknad men har samtidigt mycket att lära av varandra. Men jag tror att de kan lära mig mer än vad jag kan lära dem.