Logga in

GK-avhoppare startar nytt: ”Vi ville komma närmare projekten igen”

Publicerad
25 jan 2022, 09:17

Efter tio år lämnade Simon Jennstål GK. Tillsammans med några tidigare kollegor har han startat det nya ventilationsbolaget Instair, som ingår i Instalco.

På GK var Simon Jennstål chef för region Öst. Nu är han vd och delägare i Instair i Stockholm.

"En utmanande period”
GK petar sina svenska toppchefer

Conny Dyrenäs om norsk kontra finsk företagskultur
Fick gå från GK i maj – nu på nytt vd-jobb i VVS-branschen

Varför lämnade du GK?

– Jag trivdes bra, men efter tio år där ville jag göra något nytt. Jag och de andra ville komma närmare projekten igen. Genom Instalco fick vi en möjlighet att starta från ett vitt papper och det var perfekt för oss.

På vilket sätt?

– Vi får bygga det som vi vill, men får också ett stöd och en trygghet som ett start up-bolag vanligtvis inte har. Genom att vi har Instalco i ryggen kan vi snabbt bli en aktör på marknaden. På lite sikt ska vi vara med och slåss om de intressantaste projekten i Stockholm med omnejd.

Vad kännetecknar Instair?

– Våra tre ledord är hållbarhet, samverkan och projektnära. Vi vill bygga ett långsiktigt och hållbart bolag som hela tiden jobbar nära våra projekt. Det ska vara öppet och prestigelöst. För att kunna jobba i tidiga skeden måste vi ha en hög teknisk kompetens och ett stort engagemang.

Hur ska ni växa?

– Genom att leverera bra projekt till rätt kunder. Lyckas vi med det så kommer tillväxten naturligt. Men om vi inte hittar rätt projektresurser bromsar vi hellre tillväxten för att säkerställa att vi alltid har tillräckligt med tid för att kunna vara närvarande i våra projekt.

Vad har hänt sedan starten i november?

– Genom upplägget kunde vi direkt fokusera på att vara aktiva på marknaden och vi känner oss redo att ta åt oss projekt nu. Vi har vunnit våra första kontrakt som snart kommer att bli officiella.

Läs mer om Instalco och GK
24 installationskoncerner: Så ser deras omsättning och tillväxt ut

Vad blir nästa steg i rekryteringen?

– En central roll hos som vill jobba i tidiga skeden får det vi kallar hållbarhetsrådgivare inom teknik och ekonomi. Sedan tittar vi på projektresurser, exempelvis projektledning, arbetsledning och entreprenadingenjörer.