Logga in

Specialistfirma på Orust får ny ägare

Publicerad
27 jul 2022, 12:01

Svanesunds Rör är ett familjeföretag som är specialiserat på svetsning av PE-rör. Under sommaren har bolaget sålts till Uniwater.

Uniwater jobbar över Norden med olika VA-tekniska lösningar. Koncernen omsätter 700 miljoner kronor med 230 anställda. Bolaget ser ett värde i att förstärka med specialistkompetensen som finns inom Svanesunds rör på Orust.

Läs också en artikel från arkivet om plaströr:
Ny forskning: Återvinning av plaströr kan spara 50 miljoner

– PE (polyeten) är ett framtidsmaterial i branschen och vi ser fram emot kunskapsutbytet mellan Svanesunds Rör och de andra bolagen inom Uniwater, kommenterar Johan Wallén förvärvs- och strategiansvarig på Uniwater

Familjeföretaget startade 1965 av Sven-Olof Carlsson och drivs i dag av sonen Hasse och Annika Carlsson. Svanesunds Rör omsatte 2021 cirka 27 miljoner kronor med sju anställda.

– Vi har nu drivit det här bolaget till en nivå där vi behöver hjälp att ta nästa steg. För att säkra successionen, våra medarbetares trygghet och ge bolaget en chans att fortsätta att utvecklas valde vi att sälja bolaget till Uniwater, säger Hasse Carlsson, vd på Svanesunds Rör, som även fortsatt kommer att i bolaget inom Uniwater-koncernen.

Läs om andra koncerner med förvärvsplaner:
24 installationskoncerner: Så ser deras omsättning och tillväxt ut