Logga in

Currentum köper ventilationsfirma i Helsingborg

Publicerad
19 jun 2024, 16:09

Currentum expanderar sin verksamhet i södra Sverige genom detta förvärv. Det uppköpta bolaget hoppas nu på konkurrensfördelar.

Text

Installationsgruppen Currentum växer genom förvärvet av NEAB. Helsingborgsbolaget har 34 medarbetare samt en omsättning på cirka 80 miljoner kronor.

mer förvärv
Comfort förvärvar större VVS-bolag i Västsverige

Läs också:
Lämnade Bravida efter 19 år: ”Då blev valet enkelt”

– Detta är ett nytt och spännande steg för oss och vi tror att samverkan inom gruppen ska ge oss konkurrensfördelar, säger Roger Elovsson, vd för NEAB. 

– Som en del av Currentum får vi helt nya möjligheter till kunskapsutbyten. Vi valde Currentum eftersom vi kan fortsätta driva verksamheten som vanligt, men med tryggheten av gruppen bakom oss, fortsätter han. 

NEAB stärker Currentums närvaro och erbjudande i syd ytterligare. NEAB har en stark lokalförankring och likt sina nya systerbolag fortsätter bolaget att verka självständigt – men med stärkt konkurrenskraft. 

– Vi är väldigt glada att välkomna NEAB in i Currentum, säger Annika Mortensen, regionansvarig Currentum Syd och fortsätter: 

– Som ett mindre företag kan det ibland bli lite ensamt, men i Currentum finns ett brett spektrum av kompetenser att nyttja. Det mest värdefulla är möjligheten till samarbete – det är härligt att kunna vara självständig samtidigt som man är en del av ett betydande sammanhang.