Logga in

Bravida köper VVS-firma i Örebro

Publicerad
27 mar 2024, 16:17

Bolaget är verksamt inom bland annat ventilation och vs, har 12 anställda och omsätter cirka 65 miljoner kronor.

Text

AB Emanuelsson VVS-byrå grundades år 2007 och är verksamt inom service och installation inom ventilation, vs, energiutredningar samt energilösningar. Bolaget har sitt huvudkontor i Örebro och kundbasen består av olika bygg-, fastighets- och anläggningsföretag. 

Läs också:
En grossist köper en annan grossist

Läs också:
Han blir ny vd för Dahl

Nu förvärvar Bravida Emanuelsson VVS-byrå och stärker därmed sitt erbjudande inom ventilation och vs i Örebro med omnejd. Bolaget omsätter cirka 65 miljoner kronor och har 12 anställda.

– Jag är väldigt glad över att välkomna in Emanuelsson VVS-byrå in i Bravida. Genom förvärvet blir vi en helhetsleverantör av såväl projektering som genomförande av projekt för samtliga åtgärder inom fastighetstekniska installationer i Örebro, kommenterar Johan Holmberg, regionchef för region Närke, Östergötland och Gotland på Bravida.

Ulf Emanuelsson, grundare och vd för AB Emanuelsson VVS-Byrå kommer att fortsätta ingå i verksamheten. Han kommenterar:

– Det känns mycket bra och roligt att bli en del av Bravida som är ett stort och stabilt företag där vi kan fortsätta utveckla vårt kunderbjudande. Samtidigt får även våra medarbetare möjlighet att fortsätta utvecklas ytterligare.

Bravida tillträder som ägare den 1 april 2024.