Logga in

”Avloppsrensningarna på 80-talet var roliga”

Publicerad
27 jul 2022, 14:34

Efter ett helt yrkesliv som VVS-montör sluts cirkeln för Lars-Göran Olsson på Bravida i Skövde. Det firade vi med att bjuda på tårta och fråga om karriärens höjdpunkter.

Efter grundskolan 1973 sommarjobbade den unge Lars-Göran Olsson som städare och bärhjälp på bygget av lokaler åt Volvo i Skövde. Efter ett yrkesliv som VVS-montör rundar han av arbetslivet – med att renovera duschutrymmena vid samma Volvolokaler i Skövde.

– Märkligt att det blev så, konstaterar Lars-Göran Olsson och ler när vi småpratar över tårtan som VVS-Forum kommer med till Bravida i Skövde.

Läs också om när chefredaktören mötte Bravidas inköpschef:
”Hoppas värsta perioden med materialbrist är över”

Efter yrkeskolan på Kavelbro, gymnasiet som än i dag utbildar rörmokare, fick Lars-Göran Olsson anställning på företaget Andersen. Och när den firman lades ner tog BPA över gubbarna, som han säger, och BPA blev senare Bravida. Så inte en enda gång under yrkeslivet har han aktivt sökt sig vidare.

– Jag tror inte gräset skulle ha varit grönare någon annanstans och har aldrig tänkt tanken att byta, det har bara rullat på och snart är jag i mål, säger han.

Vad har varit de roligaste uppdragen?

– Avloppsrensningarna på 80-talet var roliga. Då kunde man hitta lite av varje; kläder, leksaker. Sen kom slamsugningen och tog över de jobben.

Vad är det bästa med jobbet?

– Att det är fritt. Frihet under ansvar.

Har du något favoritverktyg?

– Tigersågen är bra, skiftnyckeln också.

Men var det bättre förr? Nja, annorlunda var det, resonerar han och kollegan Mikael Kjellberg.

– Det var roligare förr när man fick löda, svetsa och bocka. Mer hantverk. Nu är det mest pressdelar, säger Mikael Kjellberg och Lars-Göran Olsson håller med:

– Jag vet inte när jag tog i svetsen senast. Pressdelarna är bra men glömmer man en enda så blir man dränkt, säger han och skrattar.

Läs också om en rörmokare som fick tänka till vid bockningen
”En rörmokare som inte bockat förut går nog bet”

Men vad händer nu när det är dags för pension?

– Jag vet inte men ju närmare man kommer ju konstigare känns det. Trädgården har blivit lite eftersatt, på huset finns att göra och så gillar jag gamla bilar, säger Lars-Göran Olsson.