Logga in

Vi har nytt jobb – här är 47 rekryteringar i branschen

Publicerad
5 jun 2024, 09:03

Anna Lindgren Frank, Pär Bönnestig och John Ojanne är tre av 47 personer som har fått nytt jobb i branschen. Ambiductor, Assemblin och VVS Montage är några av de företag som har nyanställt.


2050 CONSULTING

ÅSA LINDELL är ny seniorkonsult på hållbarhetsföretaget 2050 Consulting i Göteborg. Åsa Lindell kommer närmast från Byggföretagen där hon var nationell klimatprojektledare.


AALBERTS IPS

Johan Mårtensson är ny Norden-ansvarig för det rillade systemet VSH Shurjoint på Aalberts Integrated Piping Systems. Han kommer närmast från Victaulic där han var Territory Manager Fire Protection.


ACETEC

Pontus Lindell är ny utesäljare på Acetecs distrikt Väst Syd och kommer att arbeta med samtliga kundsegment. Han kommer närmast från försäljning inom fastighetsautomation.


AKTEA

Sofia Johnsson är ny energikonsult på Aktea i Stockholm. Hon kommer närmast från Creanova.


AMBIDUCTOR

TOMAS WÄCHTLER är ny marknadsansvarig för VA-produkter på Ambiductor. Han kommer närmas från vattenreningsbranschen.


ARMATEC

Stefan Marshall är ny chef för affärsområdet eftermarknad på Armatec. Han kommer närmast från en roll som försäljningschef på Bravida


ASSEMBLIN VS

Johan Hansson blir ny finanschef på Assemblin VS från och med augusti 2024. Johan Hansson ersätter Jonas Mårdell, som går till Caverion Sverige. Johan Hansson kommer närmast från en motsvarande roll på Nomor/Rentokil Initial.

Anders Kihlberg är ny servicechef på Assemblin i Karlstad. Han kommer närmast från Projektengagemang där han var avdelningschef, men har tidigare arbetat i olika roller på Assemblin.


AXCELL FASTIGHETSGRUPP

DAVID ANDERSSON är ny vd för Axcell Fastighetsgrupp. Han har internrekryterats och tar över efter Nina Bremer som fortsätter som koncernchef för Proptech-koncernen där både Öman- och Axcell-gruppen ingår.


BASTEC

ANDREAS SJÖGREN är ny vd för Bastec i Stockholm. Han kommer närmast från en roll som affärsområdeschef för produkter på företaget.


BENGT DAHLGREN

Jeanna Nylander är ny vd för Bengt Dahlgren Syd i Malmö. Hon kommer närmast från Allbygg.


BRAVIDA

ANNA LINDGREN FRANK är ny utbildningsansvarig på Bravida. Hon kommer närmast från en liknande position på Veidekk


CAVERION

PASI PÄIVÄRINTA är ny tillförordnad finanschef för Caverion. Han har rekryterats internt och kommer från rollen som chef för controllerverksamheten.

JONAS MÅRDELL är ny tillfällig finanschef på Caverion Sverige och analyschef för den nya koncernen Assemblin Caverion Group. Jonas Mårdell kommer närmast från Assemblin VS där han var finanschef.


CLARITY

Joel Prado är ny projektledare/kalkylator på ventilationsföretaget Clarity Sverige AB i Stockholm. Joel Prado kommer närmast från PGB Group där han var VVS-konstruktör.


ENERGIJA

VICTOR AHL är ny energi- och VVS-ingenjör hos Energija i Jonsered. Han kommer närmast från Afry.


ENGI

MAGNUS KLOCKARE är ny OVK-besiktningsman och energikonsult hos Engi i Stockholm. Han kommer närmast från Afry.


FANS4YOU

RASMUS GUNNARSSON är ny säljare på fläktföretaget Fans for you i Stockholm. Han kommer närmast från DP Sports Management, där han också var säljare.


HH:S VENTILATION

Fredrik Holmqvist blir ny vd i HH:s Ventilation i Stockholm. Han efterträder Christer Jansson, som i stället blir produktionschef i bolaget. Fredrik Holmqvist kommer närmast från en roll som teknisk konsult på Seclight.


HP RÖR

HÅKAN FRIBERG är ny vice vd på HP Rör i Stockholm, som ingår i Storskogen-koncernen. Han kommer närmast från en vd-post på systerföretaget KE Pump och VVS.


INDOOR ENERGY

Peter Molin blir ny regionchef för Indoor Energys nya avdelning, som omfattar området från Örebro till Karlstad i väst och Göteborg i syd. Han tar också plats i företagsledningen. Peter Molin har internrekryterats från företagets verksamhet i Örebro.


INTEC

Mattias Vik är ny VVS-projektör på teknikkonsultföretaget Intec i Borlänge. Han kommer närmast från Afry, där han också var VVS-projektör.


ISOLERINGSFIRMORNAS FÖRENING

Pär Bönnestig är ny verksamhetschef för Isoleringsfirmornas förening (IF). Han har de senaste åren drivit egen verksamhet. Mellan 2002 och 2015 jobbade han på VVS-Företagen (som senare uppgick i Installatörsföretagen).  


IVAB

Per Andersson är ny projektsamordnare på Ivab i Skellefteå. Han kommer närmast från Skanska.


KESKO

Anu Hämäläinen blir ny finanschef för Kesko. Hon har jobbat i koncernen sedan 2020 som direktör för Group Finance and Treasury.

Anu Hämäläinen efterträder Jukka Erlund som lämnar Kesko för att gå till Fazer.


KOMFOVENT

Kenth Bengtsson Ström är ny säljare på Komfovent i Malmö med Skåne som distrikt. Han kommer närmast från Uponor, där han också var säljare.

JOHAN ENOCKSSON är ny teknisk säljare hos Komfovent i Avesta. Han kommer närmast från Östberg.

MIKAEL WARTING är ny säljare på Komfovents Göteborgskontor. Han kommer närmast från Klimatbyrån där han också var säljare.


METADOR VVS KONSULT

Madeleine Andersson är ny ekonomiansvarig på Metador VVS Konsult i Stockholm. Hon kommer närmast från byggnadsautomationsföretaget Produal där hon också var ekonomiansvarig.


NORDOMATIC

ANNA STRANDBERG är ny Sverigechef på Nordomatic i Stockholm. Hon kommer närmast från Addici.


NORDR

Mårten Otherus är ny vd på bostadsutvecklingsföretaget Nordr Sverige. Han efterträder Biljana Pehrsson, som blivit vd på Jernhusen. Mårten Otherus kommer närmast från rollen som tillförordnad vd och investeringschef på Nordr.

Maja Dahlén är ny finanschef på Nordr Sverige. Hon kommer närmast från Aros Bostad


QUANTUM

Thomas Nowak är ny chef för Public Affairs och Government Relations på värmepumpstillverkaren Quantum. Han kommer närmast från en roll som generalsekreterare i den Europeiska Värmepumpsföreningen EHPA


RADIATOR

Oskar Wallin är ny filialchef på Radiator VVS i Uppsala och Märsta. Han har internrekryterats och var tidigare projektledare på Radiator i tre år.


ROTOTEC

JOHN OJANNE är ny vice vd på Rototec. Han kommer närmast från en position som säljare på samma företag.

JONAS KLARIN är ny vd på Rototec. Han har internrekryterats och var tidigare projektledare på företaget.


SUSTERA

JANI ALAVAINIO är ny fukt- och inomhusmiljökonsult på Sustera Sweden i Uppsala. Jani Alavainio kommer närmast från Raksystems Dry-IT, där han arbetade som fuktkonsult/skadeutredare.

ANDREAS LIND är ny regionchef på Sustera Sweden i Uppsala. Han kommer närmast från en position som kontorsansvarig på Raksystems Sverige.


SVENSKA RÖRGROSSISTFÖRENINGEN (RGF)

KATARINA SWAHN blir ny vd för RGF från och med den 1 september 2024. Hon tar över efter Joacim Nordh som var vd för RGF i fem år. Katarina Swahn kommer närmast från en position som inköpschef på Assemblin VS.


SWECO

Fredrik Axby är ny divisionschef för Swecos konsultverksamhet inom energi och industri med drygt 1 000 medarbetare i Sverige. Han kommer närmast från en position som tillförordnad divisionschef. Fredrik Axby ingår även i Sweco Sveriges ledningsgrupp och efterträder Conny Udd.

RICKARD FORSHÄLL är ny produktionsplanerare på Sweco. Han kommer närmast från Infranord där han var arbetsledare.


TÖRNLINDS VVS

RIKARD SÖDERLUND är ny sälj- och produktchef på Törnlinds VVS i Sala. Han kommer närmast från Infjärden Värme, IVAB, där han var filialchef.


VVS MONTAGE

MAGNUS RAMSTRÖM blir ny entreprenadchef på VVS Montage i Bålstad. Han kommer närmast från en position som avdelningschef för el, vs och ventilation på Bravida i Uppsala.


WSP

ANNA WINDE är ny hållbarhetschef för WSP Sverige och Norden. Hon kommer närmast från rollen som hållbarhetschef på företaget NA-KD och som Director for Corporate Social Responsibility på Volvo-koncernen.

CARL WIBERG är ny projektledare på WSP i Varberg. Han kommer närmast från en liknande position på NCC.

VÅTRUMSGROSS

Thomas Eriksson är ny säljare på Våtrumsgross. Han kommer närmast från Grohe, där han också var säljare.


ÖMAN-GRUPPEN

Peter Arvidsson blir ny vd på Öman-gruppen, efter att ha internrekryterats. Han tar över efter Nina Bremer som fortsätter som koncernchef för Proptech-koncernen, där både Öman-gruppen och Axcell-gruppen ingår.