Logga in

Vi har nytt jobb – här är 42 rekryteringar i branschen

Publicerad
6 maj 2024, 06:00

Fatma Elhassen, Abiel Tesfamhret och Magnus Hallberger är tre av 42 personer som fått nytt jobb i branschen. För övrigt noteras ett avhopp på hela sex personer från Kungälvs Rörläggeri till det nya Borås-företaget Instatech.


ACETEC

Jessica Ågren är ny utesäljare på Acetec AB. Hon ska ansvara för distrikt Väst-Norr med fokus på hela kundsegmentet.

Anders Iwarson är ny utesäljare och ansvarig för distrikt Syd-Öst på Acetec AB, med placering i Kalmar. Han kommer närmast från Hammarstedts Kyl & Inneklimat.


ADVANSOR

Thibaud Zielinski är ny Area Sales Manager i Sverige på Advansor. Han kommer närmast från Kylma (Beijer Ref) som Key Account Manager VVS.


AIRSON ENGINEERING

Erik Ivedal är ny VVS-ingenjör på Airson Engineering i Stockholm. Han kommer närmast från Newsec.


ASSEMBLIN VS

Johannes Hedman är ny filialchef på Assemblin VS AB. Han kommer närmast från positionen som projektledare på samma företag.


BRAVIDA

Fatma Elhassen är ny VVS-konstruktör på Bravida i Stockholm. Hon kommer närmast från rollen som entreprenadingenjör på samma företag.


COMFORT PROJEKTRÖR VÄST

Patrick Björlin är ny filialchef i Uddevalla, för Comfort Projektrör Väst. Han kommer närmast från rollen som produktionschef för Comfort Projektrör Väst i Göteborg.

COWI

Andreas Furenberg Ring är ny avdelningschef för Industry & Buildings i region syd och väst på Cowi. Han kommer närmast från Peab.


EBM-PAPST

Jonas Derwinger är ny vd på ebm-papst AB. Han kommer närmast från Luma Energy, där han arbetat som både försäljningschef och verkställande direktör.


ENERGIFÖRETAGEN

Sezgin Kadir är ny styrelseordförande för Energiföretagen Sverige. Han har under ett år innehaft posten som vice ordförande för Energiföretagen Sverige och är vd för Kraftringen Energi AB


FERLA

Christopher Peralta har anställt som energicontroller på Ferla Energy AB i Stockholm (med varumärket Enstar).

Abiel Tesfamhret även han anställts som energicontroller på Ferla Energy AB. Han kommer närmast från Knivsta kommunfastigheter.


HANSGROHE

Christian Björkman är ny försäljningschef för Hansgrohe i Sverige. Han har rekryterats internt och var tidigare ansvarig för nyckelkunder och projektkanalen.

HELENIUS INGENJÖRSBYRÅ

Patrik Chung är ny VVS- och Bim-konstruktör på Helenius ingenjörsbyrå i Stockholm. Han kommer närmast från utbildning.


INSTATECH

Ulf Andersson är delägare på det nystartade Borås-företaget Instatech. Han kommer närmast från en vd-roll på Kungälvs Rörläggeri.

Johan Andersson, son till Ulf Andersson, går in i vs-företaget Instatech som delägare. Han kommer närmast från Kungälvs Rörläggeri.

Adam Lönqvist blir även han delägare till nya Instatech. Han kommer också närmast från Kungälvs Rörläggeri.

David Fohlin blir projektledare inom entreprenad på Instatech. Han kommer närmast från motsvarande roll inom Kungälvs Rörläggeri.

Niklas Asp blir serviceledare på Instatech. Han kommer närmast från motsvarande roll inom Kungälvs Rörläggeri.

Yvonnne Strömsmark blir koordinator på Instatech. Hon kommer närmast från rollen som administratör inom Kungälvs Rörläggeri.


ISOPARTNER

Ulrik Boström är ny säljare för Isopartner region Norrland. Han kommer närmast från Bilfinger E&M Nordics AB.


IVAB

Jari Asu Ahlin är ny filialchef i Köping. Han kommer närmast från rollen som filialchef för Bravida i Strängnäs och har även erfarenhet från bland annat Edekyl & Värme och NCC. Jari Asu Ahlin efterträder Martin Lundgren, som gick över till rollen som filialchef för Assemblin VS i Örebro i december.

Robin Carlsson är ny serviceledare på Ivab Sprinkler. Han har erfarenhet från bland annat Tärnsjö Sprinkler och har jobbat som montör på Bravida.


KI CONSULTING

Mattias Cronlund har utsetts till vd för nystartade KI Consulting i Upplands Väsby, systerbolag till KI Rör. Han kommer från PGB VVS & energi.


NORCONSULT

Anni Ulfendahl är ny divisionschef för Energi & Industri på Norconsult Sverige. Hon har rekryterats internt och började på Norconsult i januari 2020 och är medlem i koncernstyrelsen sedan 2022. Nuvarande divisionschef Andrea Eidensten stannar kvar i bolaget och kommer att fokusera på divisionens prioriterade kunder och uppdrag i en nyinrättad roll som affärsutvecklingschef för Energi & Industri.

NORDOMATIC

Anna Strandberg är ny Sverigechef på Nordomatic AB i Stockholm. Hon kommer närmast från Addici.


OLJIBE

Hjalmtyr Daregård, som är tredje generationen från ägarfamiljen, är ny tillfällig vd för familjeföretaget Oljibe (Olje- och industribyggnadsentreprenader AB). Han kommer närmast från en position som vice vd på Oljibe.


OUMAN

Pär Snickar är ny nyckelkundsansvarig på fastighetsautomationsföretaget Ouman, som ingår i Ernströmgruppen. Han kommer närmast från Regin där han var kundansvarig.


PROJEKTENGAGEMANG

Andreas Hatzigeorgiou blir ny vd och koncernchef för Projektengagemang (PE). Han kommer närmast från Stockholms Handelskammare, där han var vd, och tillträder sin nya roll under det tredje kvartalet 2024. Andreas Hatzigeorgiou är professor i nationalekonomi och har bred erfarenhet, bland annat från utrikesdepartementet. 

Liselotte Haglind, Projektengagemangs nuvarande tillförordnade vd, kommer att fortsätta att leda koncernen fram till dess. Därefter kommer Liselotte Haglind att återgå till sin tidigare roll som finansdirektör.


PQR CONSULT

Nelson Vicente är ny uppdragsledare för VVS på PQR Consult i Malmö. Han kommer närmast från PE Teknik & arkitektur, Malmö.


QREO

Ronnie Tärnsby är ny VVS-ingenjör på Qreo i Stockholm. Han kommer närmast från Sofia Rör.


RADIATOR VVS

Ulf Kinert blir ny kalkylchef hos Radiator VVS i Härnösand. Han var tidigare distriktschef för Västernorrland hos Caverion. Han har även erfarenhet från Imtech VS-teknik/NVS (dagens Assemblin VS) och YIT (dagens Caverion).


SVEDBERGS

Niclas Ljungman är ny key account manager på badrumsinredningsföretaget Svedbergs i Dalstorp i Västergötland. Han kommer närmast från en tjänst som projektsäljare på samma företag.


UMIA

Leif Göransson har utsetts till vd för Umia Sweden AB. Han kommer närmast från Eltelkoncernen.


WAVIN

Magnus Hallberger är ny regionansvarig för Sälj VA Väst på AB Svenska Wavin, Han kommer närmast från en roll som säljare på BE Group och har även erfarenhet från Bevego.


VESTUM

Jonas Borg är ny divisionschef för installationsbolagen inom Vestum. Han kommer närmast från en vd-position på Swerör.


VOLTAIR

Peter Nöjd är ny försäljningsingenjör för Voltair i Stockholm. Han kommer närmast från Bevent Rasch och har dessutom erfarenhet från Lindab och Fläkt Woods.


XPARTNERS

Peter Andersson är ny finanschef hos teknikkonsulten Xpartners. Han kommer närmast från en motsvarande roll på Netel.