Logga in

Koncernen växer vidare – köper bolag med 80 anställda

Publicerad
1 jul 2024, 15:57

Currentum fortsätter att presentera förvärv. Nu är det klart att koncernen köper en företagsgrupp med runt 80 anställda. 

Climacare är verksamma i första hand i Göteborg, Jönköping, Karlstad och Växjö med tillhörande regioner. Det är en företagsgrupp på sex bolag inom vs, ventilation, el och energi. De har ett 80-tal anställda och en omsättning på 175 miljoner. Gruppen jobbar främst med existerande fastigheter och tillhandahåller tjänster inom rörentreprenad, rörservice, elinstallation och styrentreprenad. 

Läs också:
Här är de 30 största företagen i branschen

Läs också:
7 saker som utmärker branschens största företag

Climacare har funnits sedan 2008 och består av Climacare AB, Climacare Rörteknik AB, Climacare Rörteknik KSD AB, Climacare Installationsteknik VXO AB, Climacare Installationsteknik JKG AB och Jolums AB. 

– Det känns helt rätt att bli en del av Currentum. Climacare är i grunden ett servicebolag och vi hoppas komplettera den övriga verksamheten, inte minst inom samma geografiska område. Samtidigt finns det en styrka i partnerskapet och möjligheter att stärka vår konkurrenskraft. Det är positivt att det finns en nära samverkan mellan bolagen i Currentum och vi hoppas på goda synergieffekter, säger Jonatan Johansson, vd för Climacare Rörteknik, i ett pressmeddelande. 

Currentum genomförde så sent som förra veckan ett annat uppköp när affären med Stockholmsfirman Rörett blev offentlig. Koncernen ser det senaste förvärvet som ett sätt att stärka sin position i sydvästra Sverige. 

Läs också:
Rörett köps upp av installationskoncern

– Vi är glada över att välkomna 80 nya medarbetare och ser fram emot att ta del av deras erfarenheter och kunskap, säger Anders Bergvall, regionansvarig Currentum Sydväst.