Logga in

Rörett köps upp av installationskoncern

Publicerad
27 jun 2024, 11:20

VVS-firman Rörett ansluter sig till en installationsgrupp som därmed har åtta bolag i Stockholmsområdet. 

Installationskoncernen Currentum förvärvar Rörett i Stockholm AB, som VVS-Forum tidigare skrivit om angående miljözoner och elbilar

– Med Currentum i ryggen är vi redo att ta nästa steg i vår utveckling. Vi ser fram emot att bli ett värdefullt och starkt tillskott till gruppen, säger Nicklas Strid, vd för Rörett, i ett pressmeddelande. 

Läs också:
”Kunderna vill inte betala för att vi ska stå och ladda i två timmar”

Läs också:
Isoleraren bytte till elbil – sparar 10 000 kr per månad

– En av de främsta anledningarna till att valet föll på Currentum är möjligheterna att utvecklas tillsammans. Vi ser stor potential i de synergieffekter som finns inom koncernen. 

Rörett, som grundades 2014 och huserar i Årsta, har utvecklats snabbt även på egen hand de senaste åren. Omsättningen har gått från 22 miljoner år 2021 till drygt 71 miljoner förra året, då firman gick med 9,3 miljoner i vinst. Under samma period har antalet anställda gått från 10 till 24. De ska även fortsättningsvis verka självständigt och blir kvar som varumärke. 

Intervju med Currentums koncernchef:
”Jag har varit alldeles för optimistisk kring projekt”

Currentum ser förvärvet som ett “stort kompetenslyft inom rör” för koncernen, som i och med köpet har åtta bolag i Stockholmsområdet. Totalt har man drygt 50 installationsbolag i Sverige, Norge och Finland med sammanlagt över 2000 anställda och en omsättning på 6 miljarder.