Logga in

Assemblin köper familjeföretag: ”Vi blir ledande inom fjärrvärme i Stockholm”

Publicerad
13 okt 2021, 14:55

Assemblin köper företaget Roslagens Värmemontage med ett 50-tal anställda. Köparna menar att förvärvet gör dem till en av Sveriges ledande fjärrvärmeinstallatörer. 

Roslagens Värmemontage grundades har kontor i Järfälla. Verksamheten bedrivs främst i regionerna kring Stockholm, Uppsala, Örebro och Norrköping. 80 procent av årsomsättningen på cirka 80 miljoner kronor utgörs av ramavtal med de stora fjärrvärmebolagen som Eon och Vattenfall.

Läs också:
”Det går att tjäna riktigt, riktigt bra med pengar”

Läs också:
Assemblin bygger klimatsmart i Stockholms City

– Vi är mycket imponerade av den höga kompetens som finns i Roslagens Värmemontage. Vi matchar varandra värderings- och kulturmässigt samtidigt som vi kompletterar varandra geografiskt och kundmässigt. Vi är därför mycket glada över detta förvärv som också innebär att vi blir det ledande bolaget inom fjärrvärme i Stockholmsregionen med omnejd och en av de största fjärrvärmeinstallatörerna i Sverige, säger Andreas Aristiadis, vd och chef för affärsområde Assemblin VS, i ett pressmeddelande. 

Familjeföretaget Roslagens Värmemontage grundades 1988 och och totalentreprenör när det gäller fjärrvärme och VA-entreprenad. De utför bland annat rördragningar i kulvetar, inomhus, till pumpstationer och i pannbyggnader. 

– Vi har utvecklat en stabil verksamhet och är stolta över den kompetens vi besitter men vi tror att vi kan utvecklas bättre och expandera ytterligare i ett större sällskap. Assemblin har ett gott rykte på marknaden och har sedan tidigare visat att de vill satsa på fjärrvärme. Genom att utbyta erfarenheter och resurser kommer vi tillsammans att kunna fortsätta utvecklas inom fjärrvärmeområdet, säger Stefan Innala, vd på Roslagens Värmemontage, i pressmeddelandet.