Logga in

Lindab köper västgötskt familjeföretag

Publicerad
15 dec 2021, 17:33

När de fyra bröderna säljer får Lindab produkter och kompetens inom bostadsventilation samt en direkt försäljningskanal till konsument.

Lindab köper Alig Ventilation I Mariestad som omsätter cirka 65 miljoner kronor och har 15 anställda.

Problem i täta småhus
Se upp med fukten i FTX

Alternativ till traditionell FTX
Enkelt system fixar ventilation i gamla hus

Lindabs ventilationslösningar används framför allt i större byggnader. Med köpet av Alig Ventilation kompletteras utbudet med produkter och kompetens för ventilation i småhus och andra mindre fastigheter

– Båda företagen är experter på ventilation men med fokus på olika kundgrupper. Tillsammans med Alig Ventilation kan vi utveckla våra produkter till att bli ännu bättre. Vi är också mycket glada över att de fyra tidigare ägarna kommer att fortsätta att driva verksamheten som del av Lindab, säger Lindabs koncernchef Ola Ringdahl i ett pressmeddelande.

Alig Ventilation grundades i början av 1970-talet av Kenneth Ohlsson och drivs i dag av sönerna Mikael, Mathias, David och Daniel Olsson.

Företaget erbjuder rådgivning, kalkyler, ritningar och ventilationsprodukter till hustillverkare, byggentreprenörer och privatpersoner. Bolaget hanterar både nybyggnation och renovering. samt driver även e-handelsbutiken ”Ventilationsbutiken.se”.

Fokus på ventilationsaffären
Han efterträder Lindabs sparkade koncernchef

– Lindabs produkter passar väl in i vårt sortiment och genom att ingå i en större koncern får vi tillgång till ett brett sortiment med hög kvalitet. Vi kan i vår tur bidra med starka kundrelationer och hög kompetens inom ett område som Lindab vill utveckla ytterligare, säger Alig Ventilations vd Mikael Ohlsson.