Logga in

Han efterträder Lindabs sparkade koncernchef

Publicerad
12 jan 2018, 11:59

För drygt tre månader sedan fick Lindabs koncernchef Anders Berg gå. Nu är det klart med en permanent efterträdare. 

46-årige Ola Ringdahl har utsetts till ny vd och koncernchef för Lindab. Han kommer att ersätta Fredrik von Oelreich, som är tillförordnad på posten sedan den 29 september.

Läs mer: Lindabs koncernchef får gå på dagen

Ola Ringdahl, ny vd och koncernchef för Lindab.

Ola Ringdahl är sedan 2013 koncernchef för Malmöbaserade Nord-Lock, som tillverkar skruvförband. Förra året passerade Nord-Locks omsättning miljardgränsen med en vinstmarginal på över 30 procent. Bolaget är helägt av investmentbolaget Latour, som också äger ventilationstillverkaren Swegon. 

Läs mer: De är Sveriges största bygg- och installationsföretag 

2011 blev Ola Ringdahl regiondirektör inom sjukvårdsverksamheten på skandalomsusade vårdföretaget Carema. Året därpå följde året han med till Capio, som då förvärvade Carema Sjukvård. Tidigare har han haft olika ledande befattningar i Crawford, som sedan 2011 ingår i Assa Abloy, där för övrigt Latour är huvudägare. 

Ola Ringdahl har en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm. Han förväntas tillträda sin post under första halvan av 2018, dock senast den 11 juli.

Läs mer: Lindab köper Irlands största kanaltillverkare

I samband med att Anders Berg fick gå aviserade Lindab ett tydligare fokus på ventilationsaffären. Styrelsen överväger att sälja den övriga verksamheten, som står för ungefär 30 procent av den totala försäljningen. Där ingår segmentet Building Systems med cirka en tredjedel.