Logga in

Han tar över sin läromästares VVS-företag

Publicerad
19 mar 2021, 15:00
| Uppdaterad
22 mar 2021

För 17 år sedan lotsade Jon Andersson in Oscar Hanson i VVS-yrket. Nu tar den före detta lärlingen över sin mentors företag.

Läs också: Tar över VS-verksamhet av lokal byggare och får känt varumärke på köpet.
Oscar Hanson köper anrik rörfirma

Läs också: Stockholms Rörexpress växer med 100 miljoner
Storskogen gör stort rörförvärv i Stockholm

Jons VVS omsatte cirka 18 miljoner kronor det brutna räkenskapsåret 2019/2020. Nu blir ägaren Jon Andersson och hans sju medarbetare en del av Oscar Hanson VVS.

Tanken på ett företagsköp i Laholmstrakten har funnits i flera år, berättar Oscar Hanson, vd för Halmstadsföretaget.

– Vi ser en växande marknad i Laholm, Båstad och på Bjärehalvön. Det byggs många nya bostadsområden där. Då behöver det även byggas förskolor, skolor, vårdcentraler och andra servicefunktioner. Tack vare kontaktnätet och montörerna som vi får in via Jons VVS når vi fler kunder än tidigare.

Första kontakten med Jon Andersson togs i slutet av januari.

– Vi hade tur för han hade tröttnat på att driva eget och saknade kollegor. Han tyckte att han inte kunde komma så mycket längre på egen hand. Därför kändes det naturligt för honom att bli en del av ett större företag med en bredare kompetens, säger Oscar Hanson.

Jons VVS, som startade 2008, är ett välskött bolag med duktiga montörer och har gott renommé bland kunderna, förklarar han.

– Jon har gjort det bra. Han har både fått in fler montörer samt ökat omsättningen och haft en hög vinst, som inte är vanligt bland småföretagen. I och med att han har drivit företaget så länge kan han det här och har fått uppleva både med- och motgångar.

Att Jon Andersson är en tidigare medarbetare i Oscar Hanson VVS bidrog till att företaget var ett naturligt val. Jon Andersson fungerade också som en mentor för Oscar Hanson när han började som lärling på familjeföretaget 2004.

– Jon var rörservicemontör hos oss på den tiden och jag åkte med honom på diverse småuppdrag under sommaren. Han var den förste som lärde mig det praktiska inom VVS.

Läs också: Ett av pionjärföretagen i uppstickarkedjan lämnar.
Sandbäckens tar över skånsk Monterrapartner

Jons VVS har ett kontor och litet lager i Laholm som Oscar Hanson funderar på att behålla.

– Då kan vi serva den delen på ett bättre sätt och behöver inte åka till Halmstad för att hämta material.

Efter nytillskottet har Oscar Hanson VVS drygt 100 medarbetare.

Företagsfakta

Oscar Hanson VVS startades år 1916 av Oscar Hanson och drivs i dag av fjärde generationen med samma namn. Företaget har gått från att vara en ren installatör till ett teknikföretag med installationskompetens. Bolaget har sitt säte i Halmstad.