Logga in

Storskogen gör stort rörförvärv i Stockholm

Publicerad
19 mar 2021, 14:43
| Uppdaterad
22 mar 2021

Stockholms Rörexpress växer med 100 miljoner.

Läs också: Instalcoavhopparens nya miljardsatsning
Nya installationskoncernen: ”Vi ska bli en av de största”

Läs också: Storskogens förvärvsstrategi
Därför vill Traderagrundaren köpa fler VVS-företag

Storskogens bolag Stockholms Rörexpress köper HP Rör samt dotterbolagen KE Pump & VVS och HP Isolering. Tillsammans omsätter de köpta bolagen cirka 100 miljoner kronor.

HP Rör och dotterbolagen är verksamma inom entreprenader med energibesparande åtgärder, bland annat fjärrvärmeinstallationer, värmepumpar med integrerad återvinning av frånluft och energibrunnar.

Bolaget bildades 1994 av Hans Pohl och Patrik Wiklund och har sin verksamhet i Storstockholm. Företaget har cirka 30 anställda och säte i Österhaninge söder om Stockholm.

Stockholms Rörexpress kommer i och med företagsköpet att omsätta cirka 220 miljoner kronor. Företaget ingår i Storskogens affärsområde Tjänster och segmentet Installation.

– HP Rör är enormt eftertraktade och starka inom sin nisch. Det blir ett väldigt bra komplement till vår nuvarande verksamhet i Rörexpressen, säger Thomas Larsson, ansvarig för Installation på Storskogen, i ett pressmeddelande.

Säljarna Hans Pohl och Patrik Wiklund, vd, fortsätter i sina nuvarande roller på HP Rör och ska utveckla bolaget vidare tillsammans med Martin Lundgren, vd på ”Rörexpressen”.

– Att vi behåller vår egen identitet och företagskultur i kombination med fördelarna och tryggheten av att ingå i ett större sammanhang blir perfekt, säger Patrik Wiklund.

Läs också: Storskogen om VVS-köpet
Därför fick Stockholms Rörexpress ny ägare

HP Rör utför små och medelstora entreprenader i befintligt fastighetsbestånd.

– Vi upplever just nu en väldigt stor efterfrågan på våra tjänster. Det är mycket att räkna på och beställningarna flödar in. Det finns alltid ett underliggande underhålls- och uppgraderingsbehov därute, men en kall vinter och höga elpriser påverkar en del fastighetsägare att skyndsamt investera och framtidssäkra sina anläggningar, säger Hans Pohl, ansvarig säljare på HP Rör.