Logga in

”En dag kom det som en blixt från en klar himmel”

Publicerad
3 nov 2020, 09:05

Hallå där Pierre Åkersten, 26, som startat ett VVS-företag med ett högre syfte.

Hur kom du på idén till Eco VVS Älvsjö, som ditt företag heter?

– Miljöfrågan är något som har bekymrat mig väldigt mycket under min uppväxt. Jag har alltid tänkt på hur man skulle kunna motverka det som pågår men har inte vetat hur jag skulle kunna göra det på ett bra och effektivt sätt.

Läs mer: Assemblin bygger klimatsmart i centrala Stockholm

– Jag har velat starta ett framgångsrikt VVS-företag sedan dagen jag började gymnasiet och nu när man har varit ute och skruvat ett gäng år så har jag sett vad som funkar och inte funkar. Men framför allt vad jag vill vara för företag. En dag kom det som en blixt från en klar himmel att jag skulle starta ett VVS-företag som ska fungera lite som en hjälp för planeten med ett syfte som är större än att bara dra rör.

Varför behövs ett sådant här företag?

– Frågan är varför det inte finns fler? Planeten vi bor på är under extremt hård belastning. Jag förstår att jag inte kan rädda hela världen men jag kan åtminstone hjälpa och kan fler hjälpa lite så blir det till slut mycket. Det är bara för alla att hoppa på tåget.

Vilken sorts kunder tänker du rikta dig till?

– Alla kunder är hjärtligt välkomna. Jag är inte nischad på något vis och kommer självklart att utföra jobben efter kundernas önskemål.

På vilket sätt kommer dina jobb vara eko?

– På det viset att jag ger tillbaka till planeten. Tillsammans med kunderna kommer jag att plantera träd för varje jobb. Beroende på vad för typ av jobb det är kanske vi också kan göra olika energibesparingar och hållbarhetslösningar för klimatet. En del av den årliga vinsten kommer att gå till att förhindra regnskogsskövling, plantera koraller, skydda mangroveskogarna och hjälpa utsatta djur och människor.

Hur ser du på företagets framtid?

– Målet är att ha ett väletablerat företag som är spjutspetsen i byggbranschen när det gäller att ge tillbaka till planeten. Jag vill ta företaget längre än bara Stockholm, jag vill iväg till utsatta länder och hjälpa till med olika vattenproblem som de står inför. Men allt det ligger långt fram, jag fokuserar på här och nu. Mitt företags framtid kommer att vara mitt avtryck på jorden när jag lämnar.