Logga in

Så ska Sandbäckens projektledare bli vassast i branschen

Publicerad
4 dec 2019, 06:00

Nu ska Insu, Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter, trimma Sandbäckens projektledare.

Under 2020 kommer INSU och Sandbäckens tillsammans att genomföra ett utbildningsprogram, enligt en pressrelease. Insu har länge utbildat projektledare för installationsbranschen.

Så ska projektledarnas kompetens säkras

Efterfrågan på just dessa utbildningarna ökar för varje år och Insus vd Jens Back ser varför trenden pekar uppåt.

– De företag som har kompetenta projektledare gör stora vinster i tid och pengar. Vinster som gynnar både det egna företaget, leverantörer och kunder. Det är också ett stort värde för projektledaren själv att veta att man behärskar alla områden som ingår i rollen, säger han.

Sandbäckens koncernledning lyfter under 2020 hela denna yrkeskår.

På spaning efter kvinnor till VVS-branschen

– Vi satsar fullt ut på att vidareutbilda hundra av våra, redan i dag, duktiga och erfarna projektledare. I slutet av året är vår förhoppning att Sandbäckens projektledare är de vassaste i branschen, säger Ann-Helén Andersson, HR-chef på Sandbäckens.

Insu och Sandbäckens koncernledning har följande överenskommelse för utbildningsprogrammet.

  1. Varje projektledares individuella kompetens kartläggs genom ett digitalt kunskapstest där fem områden berörs; projektekonomi, ledarskap, entreprenadjuridik, arbetsmiljö och projektprocessen.
  2. Efter kartläggningen har Insu en klar bild över vilka styrkor och svagheter varje projektledare har.
  3. I samråd med projektledaren, företagsledningen på Sandbäckens och Insus utbildningsansvariga fastställs en individuell utbildningsplan.
  4. Insu ombesörjer att projektledaren får kompletterande utbildning inom de områden där kompetensen kan ökas. När utbildningsprogrammet är genomfört görs en gemensam utvärdering.