Logga in

Assemblin VS köper systerbolag i Uppsala

Publicerad
5 jun 2019, 11:47

Omsätter 100 miljoner kronor tillsammans.

Assemblin VS har förvärvat Industri- och Värmemontage Werme AB (IVM) samt KP Svets & Smide AB med verksamhet i och omkring Uppsala, Stockholm och Mälardalen.

Assemblin köper skånskt bolag inom VS och fjärrvärme

IVM och KP Svets och Smide ägs idag av samma ägare, som nu säljer hela aktieinnehavet till Assemblin VS. Bolagen har tillsammans 66 medarbetare och en årsomsättning på cirka 100 miljoner kronor.

IVM är specialiserat på om- och nybyggnation samt underhåll av undercentraler för fjärrvärme, undercentraler, gas och ånga och kulvertarbeten. Kunderna är främst energi- och industribolag, och ungefär 60 procent av uppdragen är hänförliga till ramavtal.

KP Svets och Smide är specialiserat på byggnadssmide och reparationer. Kundgruppen är en blandning av företag och privatpersoner.

Bravida tar över stor Bad & Värme-medlem på Västkusten

– Vi är otroligt glada över att kunna hälsa våra nya medarbetare, kunder och leverantörer välkomna till Assemblin. Dessa förvärv blir ett bra komplement till vår verksamhet, både geografiskt som produktmässigt. Vi har också en bra kulturell gemenskap och samma höga kvalitetsnivå vilket är oerhört viktigt, säger Andreas Aristiadis, vd och affärsområdeschef för Assemblin VS.

Tillträdet sker omgående.