Logga in

Sandbäckens köper i Västervik och startar nytt i Lund

Publicerad
8 okt 2020, 09:06

Sandbäckens region Syd växer med två nya VS-bolag.

Sandbäckens köper Rörbolaget M Söderkvist i Västervik.

– Rörbolaget kommer att fortsätta vara en lokal, trygg och flexibel VVS-partner här i Västervik, samtidigt som vi får tillgång till ökade resurser och möjligheten att bredda vårt erbjudande på marknaden, säger Mats Söderkvist, vd för Rörbolaget, i ett pressmeddelande.    

Superföretaget i Västervik: Nu ska framgångsreceptet upprepas i Norrköping

Rörbolaget M Söderkvist grundades 2004 av Mats Söderkvist. Han hade tidigare varit verksam inom bolag som Calor Celsius (i dag Caverion), och BPA (i dag Bravida) såväl i Sverige som i Tyskland. Bolaget är nu en heltäckande VS-partner till såväl företag som bostadsrättsföreningar och privatpersoner i Västervik med omnejd.

– Västervik har under en längre tid varit en intressant tillväxtort för Sandbäckens VS-verksamhet, säger Mats Åström, koncernchef för Sandbäckens.

Sandbäckens tar över Monterrapartner i Ängelholm

Rörbolaget kommer att ingå i Sandbäckens geografiska VS-region Syd med rapportering till regionchef Torbjörn Carlsson. Överlåtelsen är beräknad till månadsskiftet november/december. Mats Söderkvist fortsätter som vd och blir delägare.

Sandbäckens har även startat ett nytt VS-bolag i samma region, Sandbäckens Rör i Lund. Vd för bolaget är Stefan Johansson, som kommer från Rörmontören Syd i Staffanstorp där han var projektledare.