Logga in

Assemblin gör skånskt förvärv

Publicerad
28 feb 2019, 09:10

Assemblin stärker kompetens inom VS och fjärrvärme.

Assemblin VS har förvärvat Värmesvets Entreprenad i Eslöv AB. Bolaget har en årsomsättning på omkring 90 miljoner kronor och 44 anställda.

Värmesvets Entreprenad har sitt säte i Eslöv med verksamhet i Malmö och Jönköping. Bolaget erbjuder tjänster inom värme och sanitet till små och stora kunder, kvalificerade rör- och processinstallationer till industrin samt fjärrvärmedistribution över hela Sverige.

– Värmesvets Entreprenad är ett väl fungerande bolag som ligger väldigt nära sina kunder vilket passar Assemblins decentraliserade verksamhet bra. Deras kompetens inom fjärrvärme är också ett bra komplement till vår verksamhet. Min övertygelse är att vi kommer att kunna tillföra varandra mycket, vilket kommer både våra och deras kunder tillgodo, säger Andreas Aristiadis, vd och affärsområdeschef för Assemblin VS.

Affären genomfördes den 25 februari med tillträde den 1 mars 2019.

– Vi har haft en dialog med Assemblin under en längre tid, och det är tillfredställande att vi äntligen har ett avtal på plats. Med en större och starkare ägare kommer vi att kunna fortsätta utveckla vår verksamhet på ett positivt sätt vilket är bra både för våra medarbetare och kunder, säger Hans Fredriksson, filialchef på Värmesvets Entreprenad i Eslöv.