Logga in

Bravida köper industrirörsföretag som omsätter 270 miljoner

Publicerad
9 jun 2022, 08:45

Kundbasen finns inom kraft-, pappers- och processindustrier i hela Sverige.

Bravida köper industrirörsinstallatören Indupipe. Bolaget omsätter cirka 270 miljoner kronor och har omkring 85 anställda.

Läs också:
Bravida köper stort industrirörsföretag

Indupipes stora jobb på SCA Östrand
Solen skiner över massaindustrin

Indupipe grundades 2008 och är i dag specialiserade på projektledning och totalåtaganden inom rörmontage mot industrin. Huvudkontoret ligger i Gävle, men bolagets kundbas finns inom kraft-, pappers- och processindustrier i hela Sverige.

– Indupipe har en mycket god kompetens inom segmentet totalåtagande för industrirörsmontage vilket kompletterar vår nuvarande verksamhet väl. Även Indupipes geografiska täckning över hela landet passar väl i Bravidas strategi om att vara lokalt baserade och samtidigt vara en rikstäckande leverantör till den svenska industrin, säger Marcus Birgersson, regionchef VS Stockholm på Bravida, i ett pressmeddelande.

Christer Flodin, nuvarande delägare på Indupipe, kommer tillsammans med de tre andra delägarna Petrus Jansson, Tony Ericsson och Sven-Erik Nordström fortsätta ingå i verksamheten på Bravida.

– Det känns mycket bra att nu bli en del av Bravida och jag ser fram emot en spännande utvecklingsresa. Tillsammans kan vi fortsätta leverera bra tjänster till industrin runt om i Sverige och förstärka utvecklingen ytterligare, både för vår personal och verksamheten. Samtidigt är jag övertygad om att vi med vår kompetens också kommer stärka Bravida, säger Christer Flodin.

Läs också:
Industrirörsföretag med 50 anställda i konkurs

Förvärvet ska prövas av Konkurrensverket. Bravida tillträder efter denna prövning, som förväntas vara klar under juli månad.