Logga in

”Dags för mig att hitta nya vägar”

Publicerad
15 nov 2018, 11:07

VVS-företagarens egna bolag som han drivit i 18 år gick i konkurs i måndags. Nu är han chef för Umias nyöppnade filial i Lund.

Kent Bengtsson är sedan den 1 april chef för Umia Syds nya filial i Lund. 

– Det var dags för mig att hitta nya vägar och det passade mig därför bra att jag fick den här möjligheten, säger Kent Bengtsson.

Han har under många år samarbetat om personalresurser med Umia Syds vd Joachim Nielsen. Samarbetet sträcker sig tillbaka till när Joachim Nielsen var på Bravida.

– Vi har lånat folk av varandra när vi har behövt hjälp i våra respektive projekt. Vi känner därför varandra väl, säger Kent Bengtsson.

Läs mer: Umia har startat i Malmö

Umia Syd startade i Malmö 2016 och har nu mer än 130 medarbetare.

– Det är bara drygt två mil mellan Lund och Malmö, men det är två stora städer och ska man lyckas fullt ut måste man finnas på plats i Lund. Vi har redan flera uppdrag där och personal som bor i trakten, säger Umia Syds vd Joachim Nielsen i ett pressmeddelande.

Kent Bengtsson har under de senaste 18 åren drivit Bengtssons VVS i Eslöv. Med honom till Umia i våras följde fyra av sju medarbetare efter att Umia köpte inkråmet i bolaget. De övriga tre valde att söka sig nya vägar.

Bengtssons VVS har de senaste åren brottats med lönsamhetsproblem. I måndags, 12 november, försattes bolaget i konkurs på egen begäran.

Läs mer: Ingen bättring med sena betalningar

Enligt Kent Bengtsson beror konkursen på försenade betalningar från kunder.

– Det är ett vanligt problem i branschen och tyvärr har jag nu också råkat ut för det, säger Kent Bengtsson.

Det brutna räkenskapsåret 2016/2017 omsatte Bengtssons VVS cirka 11 miljoner kronor med sju anställda. Samtidigt redovisades en förlust efter finansnetto på 300 000 kronor.

I årsredovisningen uppges att omsättning och resultat påverkats negativt av ”stillestånd mellan avslutade och påbörjade entreprenaduppdrag”.

Läs mer: Så gick Anders vidare efter konkurserna

Advokat Anne Merete Mellemsaether i Lund har utsetts till konkursförvaltare.