Logga in

Kontraktet som ger 50 miljoner om året

Publicerad
31 okt 2018, 11:04

Caverion har fått ett femårigt serviceuppdrag i Stockholm.

Caverion och Locum har tecknat ett ”managed servicesavtal” för Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge i södra Stockholm

Avtalet börjar gälla under andra hälften av 2019 och löper i fem år, med en option på ytterligare tre år. Värdet uppgår till cirka 50 miljoner kronor årligen och den totala golvytan är 480 000 kvadratmeter.

Läs mer: Caverion tecknar nya avtal för sjukhus och kärnkraftverk

Caverion har ett pågående avtal av samma slag med Locum som omfattar sju sjukhus och tolv vårdinrättningar med en total golvyta på 600 000 kvadratmeter. Med det nya avtalet uppgår ytan till över en miljon kvadratmeter, vilket motsvarar cirka 50 procent av Locums totala fastighetsbestånd.

– En vårdfastighet är inte som vilken fastighet som helst. Här finns många tekniska system som måste fungera dygnet runt och Caverion har den erfarenhet och kompetens som krävs för uppdraget, säger Per Högdahl, förvaltningsområdeschef för Huddinge sjukhusområde på Locum, i ett pressmeddelande.

Läs mer: Caverion driftar tunnelbanan 

På Karolinska universitetssjukhuset kommer Caverion att ansvara för teknisk förvaltning genom dygnet runt-verksamhet och övervakning genom en driftledningscentral. Målet är att vidmakthålla fastighetens skick, status samt säkerställa god livscykelekonomi och nöjda hyresgäster. Det sker genom långsiktigt och förebyggande arbete för att säkra en kvalitativ drift samt optimera fastigheternas resursanvändning.

– Tillsammans med Locum planerar vi fortsätta utveckla och ytterligare förbättra fastighetsförvaltningen genom ett långsiktigt och hållbart samarbete där slutanvändaren är i fokus, säger Juha Mennander, vd för Caverion Sverige.