Logga in

De installerar i Medborgarhuset

Publicerad
2 feb 2018, 10:20

Ett Instalco-bolag har fått VS-entreprenaden vid renoveringen av den välkända byggnaden Medborgarhuset på Södermalm i Stockholm.

Det är Instalcos bolag Klimatrör som fått i uppdrag att leverera VS-installationer till två projekt på Södermalm i Stockholm.

Det handlar om välkända Medborgarhuset och Aseas gamla fabrikslokaler, Stockholmsverken, med ett totalt ordervärde på 53 miljoner kronor.

Läs mer: Instalco köper skånskt installationsföretag

– Det är två större samverkansprojekt där vi är med tidigt i projekteringen, säger Tomas Gauffin, vd på Klimatrör, i ett pressmeddelande.

Medborgarhuset på Medborgarplatsen i Stockholm, byggt 1939, ska rustas upp och utvecklas till en mer attraktiv och tillgänglig mötesplats.

Bland annat ska huset få en gemensam entré, Forsgrénska badet ska renoveras och det ska bli möjligt att röra sig inom byggnaden mellan de olika verksamheterna.

Byggherre är Stockholms stad och beställare är Peab där Klimatrör är med i ett samverkansprojekt som ska pågå under två års byggtid.

Läs mer: Instalco startar nytt verksamhetsområde

Det andra projektet är Stockholmsverken, Aseas gamla industrikvarter vid Södra station i Stockholm, där projektering är i gång.

Byggherre är AMF Fastigheter och beställare är In3prenör där Klimatrör är med i ett samverkansprojekt. 

Här ska 20 000 m2 omvandlas till kontor, butiker, caféer och restauranger.

Den första delen ska vara färdigställd under 2018.