Logga in

Instalco startar nytt verksamhetsområde

Publicerad
10 jan 2018, 06:00

Instalco breddar verksamheten genom att köpa ett rikstäckande bolag som omsätter cirka 75 miljoner kronor.

Instalco förvärvar Sprinklerbolaget Stockholm, som har rikstäckande verksamhet inom brandskydd och sprinklersystem.

Sprinklerbolaget grundades 2007 och har i dag 45 anställda. Bolaget har namnet till trots huvudkontoret i Västerås samt övriga kontor i Helsingborg och Säffle. 

Läs mer: Sprinklerbolaget öppnar kontor i Värmland

Omsättningen var under 2017 preliminärt cirka 75 miljoner kronor. Bland kunderna finns Ikea, DHL, Akzo Nobel, Peab och Fastec.

– Genom förvärvet av Sprinklerbolaget breddar vi Instalco med ett nytt verksamhetsområde. Vi ser många synergier mellan våra befintliga enheter och Sprinklerbolaget, som arbetar inom samma geografiska områden, säger Instalcos vd Per Sjöstrand i ett pressmeddelande.

Företaget har sedan tidigare samarbete med flera Instalcobolag, exempelvis Rörläggaren vid byggnationen av forskningsanläggningen ESS i Lund samt Knutpunkten i Helsingborg.

Läs mer: Pilotuppdrag med nya släcksystem för Sprinklerbolaget

Sprinklerbolaget är ett SBF-certifierat brandskyddsföretag. Det erbjuder projektering, installation, service och underhåll av automatiska släcksystem med tyngdpunkt på vattensprinkler. Under 2017 startades även dotterbolaget Automationsbolaget Sverige, som erbjuder styrprogram för ventilationssystem.

– Genom Instalco kommer vi få möjlighet att nå nya kunder. Vi kan inleda samarbeten med de andra Instalcobolagen som vi annars inte hade kunnat göra, säger Thomas Hyllén Olsson, vd för Sprinklerbolaget.

Läs mer: Sandbäckens köper sprinklerföretag i norr

Sprinklerbolaget ägs av sex medarbetare inklusive Thomas Hyllén Olsson, som alla stannar kvar i sina respektive roller.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i bolaget och tillträde sker i dag den 9 januari.