Logga in

Umia köper skånsk VVS-konsult

Publicerad
29 nov 2017, 14:11

Umia förvärvar en VVS-konsult i Lund med sex projektörer. Förvärvet blir starten i Skåne på nyligen etablerade Umia Teknikkonsult. 

Schönström VVS-Projekt blir en del av Umia-koncernen. Det brutna räkenskapsåret 2015/2016 omsatte VVS-konsulten cirka 4,9 miljoner kronor med fem anställda.

– Nu får vi vara med och bygga upp Umias teknikkonsulting med ett helhetstänk som är tekniköverskridande. Samordning så tidigt som möjligt mellan olika tekniker är vägvinnande och spar tid senare i processen, säger Schönström VVS-Projekts grundare och vd Michael Schönström i ett pressmeddelande.

Umia breddar verksamheten ytterligare

Michael Schönström blir delägare i Umia Teknikkonsult och verksamhetschef för Skåneregionen. Med honom följer ytterligare fem projektörer. Verksamheten samlokaliseras med Umia Syd i Malmö.

– Jag känner starkt för Umiamodellen och filosofin med samverkan över teknikgränserna. Vi har haft ett liknande upplägg i vårt lilla bolag, men nu får vi helt andra resurser att växa. Vi kan jobba med stora projekt och fungera som stöd åt Umias alla systerbolag runt om i landet, säger Michael Schönström.

Umia har startat i Malmö

Han är utbildad VVS-ingenjör och har drivit det egna konsultbolaget i närmare 15 år. Tidigare arbetade Michael Schönström ungefär lika länge på Åkerholms Rör i Hörby/Höör och därefter några år på grossistföretaget Dahl.

– Michael har ett kunnande och en erfarenhet som passar perfekt för Umia Teknikkonsult. Umia-koncernen har vuxit starkt sedan bildandet för snart åtta år sedan, medan vår teknikkonsultverksamhet fortfarande är i en uppbyggnadsfas. Nu får vi in både erfarenhet och sex kunniga projektörer på ett bräde. Det känns mycket bra, säger Umia Teknikkonsults vd Jörgen Åström

Umia Teknikkonsult ska finnas med personal runt om i landet för att serva de lokala installationsbolagen. På ett par års sikt beräknas det bolaget bestå av 70–80 personer på olika platser i landet.

Umia startar nytt skånskt bolag