Logga in

Hon blir ny vd för Sveriges Byggindustrier

Publicerad
17 aug 2017, 11:14

Den före detta ministern Catharina Elmsäter-Svärd (M) har utsetts till ny vd för Sveriges Byggindustrier (BI). 

Catharina Elmsäter-Svärd kommer närmast från egen verksamhet och har tidigare bland annat varit infrastrukturminister samt finanslandstingsråd i Stockholms läns landsting.

Hon tillträder den 1 oktober.

Ola Månsson lämnar BI efter oenighet med styrelsen

– Vi är väldigt glada att kunna välkomna Catharina Elmsäter-Svärd som vd för Sveriges Byggindustrier. I en tid när svensk byggbranschs betydelse för att lösa samhällsutmaningarna blir allt större behövs en vd som kan kombinera kunskap om politiska processer med erfarenhet från både medlemsorganisationer och näringslivet, säger Svante Hagman, styrelseordförande för BI i ett pressmeddelande.

– Behovet av fler bostäder, vägar och järnvägar är större än någonsin. Med min erfarenhet från politik, näringsliv och organisationsvärlden hoppas jag kunna bidra till att skapa ännu bättre förutsättningar för det, säger Catharina Elmsäter-Svärd i pressmeddelandet.

Catharina Elmsäter-Svärd ersätter Ola Månsson som lämnade BI tidigare i år. Mats Åkerlind som varit tillförordnad vd återgår till sin tidigare roll som vice vd och förhandlingschef i och med att Catharina Elmsäter-Svärd tillträder.