Logga in

De installerar VVS i Volvos nya lokaler

Publicerad
18 apr 2017, 11:02

Uppdraget omfattar samtliga VVS-installationer till ett ordervärde av 50 miljoner kronor när BRA Bygg bygger nytt kontor för Volvo Cars i Göteborg.

Volvo Cars expanderar kraftigt och har behov av nya kontorslokaler. Därför uppförs nu nya kontorshus i Sörred i västra Göteborg och BRA Bygg har ansvaret för byggnationen.

Projektet omfattar nybyggnad av Volvo Cars nya kontor på cirka 25 000 m2 samt två nya p-hus åt Söderport projektutveckling AB. Bravida har fått i uppdrag att utföra VVS-installationerna till ett ordervärde av 50 miljoner kronor.

– Vi valde Bravida eftersom vi har jobbat ihop i många tidigare projekt av liknande storlek, och samarbetet har fungerat bra, säger Anders Billström, vice vd på BRA Bygg, i ett pressmeddelande.

De nya lokalerna kommer att få miljöklass silver.

– Vi är glada att få förtroendet av BRA Bygg att utföra installationerna. Vi har i olika perioder varit inblandade i projektet och har tillsammans hittat en väg framåt. Det är extra roligt att det är en miljöklassad byggnad, säger Anders Bådholm, regionchef på Bravida i Göteborg.

Produktionen har precis startat och färdigställande är beräknat till februari 2018. Projektet kommer totalt att sysselsätta runt 20 medarbetare från Bravida.