Logga in

Hur kan man köpa en badrumsrenovering på Let’s deal?

Publicerad
22 feb 2017, 11:14

Bolaget finns med i två fall på Råd & Röns svarta lista.

Min tonåring är ibland inne på Schibstedt-ägda rabattkupongsföretaget Let´s deals sajt. Någon gång har hon köpt en nagelförlängning eller ansiktsbehandling där. Men jag hade ingen aning om att man också kan köpa en badrumsrenovering på Let’s deal förrän jag såg att två av fallen på Svarta listan här intill handlade om just det. Nu pratar vi om stora pengar, jämfört med nagelförlängningar.

Läs också: Här är bolagen som struntar i ARN:s rekommendationer

Let’s deals affärsidé är att varje dag komma med ett nytt erbjudande från olika företag till ett kraftigt rabatterat pris. Tanken är att företagen som erbjuder rabatterna ska få fler kunder. Och det går lysande för Let’s deal som enligt senast kända årsredovisning, från 2015, visade upp en omsättning på närmare 130 miljoner kronor och en vinst på 20 miljoner kronor (resultat efter finansnetto).

Problemet är bara att tjänsterna eller produkterna ibland lyser med sin frånvaro. Det gäller inte minst i två av fallen på Svarta listan:

  • En konsument köpte en badrumsrenovering via Let’s deal hos företaget AB Bygg & Badrumsrenovering, men tjänsten utfördes aldrig. ARN rekommenderar företaget att betala de 15 662 kronor extra det kostat kunden att anlita ett annat företag.

  • En konsument köpte 64 timmars arbete av AMK Bygg AB via Let’s deal, men byggföretaget dök aldrig upp och kunden var till slut tvungen att anlita en annan hantverkare. ARN rekommenderar att företaget betalar 11 977 kronor till kunden för extrakostnaderna.

I Bolagsverkets register står det så här om Let’s deals verksamhet:

”Föremålet för bolagets verksamhet är att utveckla webbtjänster som hjälper privatpersoner till en bättre hushållsekonomi genom olika former av sparförslag och rabatterbjudanden samt därmed förenlig verksamhet.”

Det tror jag inte att konsumenterna som kastat pengar i sjön på badrumsrenovering och byggjobb via Let’s deal håller med om. Mitt bästa råd till de som ska renovera badrummet är att istället för att vända sig till rabattkupongsföretag, anlita ett seriöst VVS-företag som är Säker Vatten-auktoriserat.