Logga in

Bravida ser potential i specialgrenar

Publicerad
23 feb 2017, 10:37

Mattias Johansson vill förekomma rykten om nedläggning.

Bravida ser nu över sina specialgrenar, säkerhet, sprinkler, kyla, teknisk fastighetsdrift och kraft, för att öka tillväxten.

Bravidas tre huvudgrenar är el, vs och ventilation, vid sidan av dem finns specialverksamheter som säkerhet, sprinkler, kyla, teknisk fastighetsdrift och kraft.

I onsdagens bokslutsrapport indikerade vd:n och koncernchefen Mattias Johansson att något bör göras åt specialgrenarna, som tillsammans har en omsättning på närmare en miljard kronor.

”Vi är nöjda med utvecklingen av den organiska tillväxten under fjärde kvartalet, men tillväxten för helåret 2016 nådde inte vårt finansiella mål. För att skapa ännu bättre förutsättningar för tillväxt och lönsamhet ser vi över organisationen för våra verksamheter inom säkerhet, sprinkler, kyla, teknisk fastighetsdrift och kraft”, skriver Mattias Johansson i bokslutet.

Ryktesbildning om nedläggning och försäljning av specialgrenarna lär ha kommit igång, men enligt Bravidas ledning ska detta handla om utveckling av specialverksamheterna, inte avveckling.

Enligt Bravidas kvartalsrapport för oktober – december 2016 ökade nettoomsättningen med 9 procent (varav 4 procent organiskt) och uppgick till 4,2 miljarder kronor, orderstocken ökade 22 procent och rörelseresultatet med 28 procent. I Norge och Danmark var tillväxten stark och Sverige visade åter tillväxt under kvartalet, men i Finland minskade nettoomsättningen.