ÅF förvärvar VVS-konsult i Piteå

Publicerad
11 feb 2017, 19:08

Teknikkonsultföretaget ÅF förvärvar en Piteåbaserad VVS-konsult. Förvärvet stärker ÅF:s närvaro i Norrbotten och satsningen mot bygg och fastighet.

Som ett led i ÅF:s tillväxtstrategi och ambitionen att expandera verksamheten inom teknik i fastigheter i Norrland, förvärvas Cecon i Piteå. Cecon kompletterar ÅF:s befintliga kompetens och erbjudande inom VVS mot kunder inom bland annat industrin.

Cecon levererar konsulttjänster inom VVS och energi och arbetar bland annat mot den lokala pappersindustrin, bostadsföretag och kommersiella näringar. 

– Vi gläder oss åt att välkomna Cecon till ÅF. Vi får kollegor med hög kompetens inom VVS, inte minst för industriella anläggningar, som på ett naturligt sätt förstärker vårt erbjudande, säger Björn Qvist, affärsområdeschef Buildings på ÅF, i ett pressmeddelande.

ÅF får genom förvärvet sju nya kollegor baserade i Piteå och har därmed sammanlagt över 20 konsulter inom teknik och installationer i byggnader i Norrbotten.

– Vi ser fram emot att bli en del av ÅF. För våra kunder innebär det att vi kan erbjuda en större kapacitet inom VVS och även tjänster inom fler teknikområden. För oss är det spännande att bidra till ÅF:s fortsatta expansion i regionen, säger Tobias Lundqvist, en av tre delägare på Cecon, i pressmeddelandet.

Cecon har en årlig omsättning på 6,6 miljoner kronor och bolaget konsolideras från den 1 februari 2017.