Logga in

Stort Skansenprojekt för uppstickare

Publicerad
25 nov 2016, 14:24

En uppstickarkoncern som nyligen etablerade sig i Stockholm rapporterar om nya projekt med ett totalt ordervärde på cirka 130 miljoner. Ett är bygget av ett nytt kunskapshus om Östersjön på Skansen.

Umia installerar el, rör, ventilation och sprinkler på totalentreprenad vid bygget av kunskapshuset Östersjön på Skansen. Ordervärdet är cirka 30 miljoner kronor.

Syftet med huset är att öka allmänhetens kännedom om havet samt erbjuda en plats för skolelever där de kan lära sig mer om Östersjön och den framtid innanhavet står inför. Huset kommer att bestå av utställningar, akvarier, lektionssalar och laboratorium. Innehållet utarbetas i tätt samarbete med forskare från Stockholms universitet och Sveriges Lantbruksuniversitet. Det beräknas vara klart hösten 2018. Beställare är SH-bygg och byggherre är Skansen som genomför satsningen i samarbete med stiftelsen Baltic Sea 2020.

I nya Sjöviksskolan på Liljeholmen installerar Umia el, rör och ventilation på totalentreprenad. Ordervärdet är cirka 54 miljoner kronor. Skolan ska certifieras enligt Miljöbyggnad nivå silver. Projektet pågår till första halvåret 2019. Peab är beställare och Sisab är byggherre. 

En annan totalentreprenad med el, rör och ventilation för Umia i Stockholm är bostadsrättsföreningen Soltornet i Norrtälje hamn. Ordervärdet är cirka 25 miljoner kronor. Det 17 våningar höga huset får 87 lägenheter. Projektet ska vara klart andra halvåret 2018. Beställare är Index Invest. 

I Jakobsberg byggs Kvarnstugan, ett flerbostadshus med 85 lägenheter. Umias totalentreprenad för el, rör och ventilation är värd cirka 20 miljoner kronor. Beställare Midroc och HSB är byggherre. Projektet pågår till andra halvåret 2018.