Skånsk installatör får stort hotelluppdrag

Publicerad
30 nov 2016, 11:47

Ett Landskronabaserat elinstallationsföretag projekterar och installerar samtliga installationsgrenar i ett stort hotell- och lägenhetsprojekt i samma stad.

GC-gruppen är samordnande installatör i projektet med hotell och lägenheter på Stadskajen, som lokalt kallas Jönsaplan. Ordervärdet är cirka 45 miljoner kronor. Beställare är Peab och byggherre är Paulssons Fastigheter.

Installationsuppdraget genomförs tillsammans med GC-gruppens samarbetspartner Carl-Philips VVS (VS), Veab (ventilation), Powerheat (sprinkler) och Vesam (fastighetsautomation/projektering).

– Fantastiskt att vi lyckats få detta projekt i mål. Vi har under en tid sett att många affärer med installatörer görs upp som helhet mellan två parter. Vi har lyckats, som jag ser det, samla de bästa och mest konkurrenskraftiga installatörerna och verkligen jobbat för att få en grupp där alla kuggar snurrar utan friktion, kommenterar GC-gruppens vd David Levin. 

Fyrstjärniga Hotel Öresund Landskrona på 8 000 m2 får 130 rum, spaanläggning, restaurang och konferensutrymmen för 250 personer med utsikt över sundet. Bostadsdelen av projektet omfattar 5 500 mmed 44 lägenheter.

Projektet beräknas pågå till oktober 2018.