ÅF köper Teamab VVS-konsult

Publicerad
22 nov 2016, 10:02

ÅF förvärvar Teamab VVS-konsult. Det Sundsvallsbaserade företaget erbjuder konsulttjänster inom VVS-området mot bygg-, energi- och fastighetssektorn.

Tillträde skedde den 1 november. Teamab omsatte det brutna räkenskapsåret 2015/2016 cirka 4 miljoner kronor med tre anställda och en vinstmarginal på drygt 23 procent.

– Teamabs goda renommé och långsiktiga kundrelationer är något vi vill bygga vidare på för att ytterligare utveckla och förstärka ÅF:s erbjudande mot framför allt regionala fastighetsutvecklare, entreprenadbolag och kommuner, säger Anders Lundin, ÅF:s regionchef norr inom affärsområde Buildings, i ett pressmeddelande.

Vi ser klara synergier med ÅF:s befintliga verksamhet och kommer kunna ta på oss större helhetsåtaganden, samtidigt som vi får tillgång till en bredare kundbas.

Bland Teamabs kunder finns fastighetsbolag /-utvecklare och entreprenörer.

– Vi ser klara synergier med ÅF:s befintliga verksamhet och kommer kunna ta på oss större helhetsåtaganden, samtidigt som vi får tillgång till en bredare kundbas. När vi nu går samman med ÅF blir vi en av Sundsvalls största konsulter inom VVS och installationsteknik, säger Teamabs vd Bertil Olsson, som fortsätter på ÅF i rollen som senior uppdragsledare VVS.

Teamab integreras i division Infrastructure. Förvärvet innebär att ÅF fördubblar sin befintliga VVS-verksamhet i Sundsvall, och är en del i ÅF:s strategi att expandera sin verksamhet inom teknik i fastigheter i Norrland.