Svensk VVS-leverantör etablerar sig i Finland

Publicerad 2 sep 2016, 14:10

En svensk leverantör inom värmeväxling etablerar sig i Finland genom att förvärva majoriteten i Nollaenergiatekniikka OY.

Aircoil Group har fövärvat majoriteten i Nollaenergiatekniikka, som byter namn till Aircoil OY. Det finska bolaget är specialiserat på att leverera i huvudsak batterier till entreprenad-, OEM- och industrimarknaden. Förra året omsatte Nollaenergiatekniikka cirka 320 000 euro (3,1 miljoner kronor).

– Vi är mycket glada över att nu kunna utöka vår verksamhet också på den finska marknaden med ett eget dotterbolag, utöver den svenska och norska marknaden. Vi är övertygade om att vi med eget bolag i Finland kan supporta finska marknaden på ett bra sätt, säger Aircoils vd Lars-Olov Strömner i ett pressmeddelande.

Finska Aircoil OY leds av ingenjör Hans Ahlström, som länge fungerat som entreprenör inom olika startupbolag, exempelvis Elekno OY och Controlled OY, uppger Aircoil. Han blir även delägare i Aircoils nya finska dotterbolag.

– Jag är mycket glad att få möjligheten att nu lokalt i Finland kunna stödja aktuell marknad med energi- och kostnadseffektiva lösningar för värmeväxlande produkter. Vi kan säkerställa att våra finska kunder får den mest kostnadseffektiva lösningen på batterier, oberoende av tillverkare, då vi inte är bundna till någon specifik tillverkare i Europa, säger Hans Ahlström.

Aircoil Group är ett personalägt bolag som med dotterbolagen Aircoil AB i Årjäng och Aircoil AS i norska Mysen omsätter cirka 18 miljoner euro (drygt 170 miljoner kronor). Företaget levererar batterier, kylmedelkylare, fläktkonvektorer och andra värmeväxlande produkter, Kunder är entreprenörer inom ventilation, kyla och rör samt aggregat- och apparattillverkare.