Ny version av populär produktöversikt

Publicerad 22 sep 2016, 15:09

I dagarna lanserades den nya uppdaterade produktöversikten med lösningar för enskilda avlopp. 

Marknadsöversikten ”Produkter för enskilda avlopp” har nu lanserats i en uppdaterad version, drygt ett halvår senare än planerat. Översikten innehåller toaletter och olika typer av prefabricerade avloppsanläggningar och är främst ett stöd till fastighetsägare som ska välja avloppslösning, men används även av kommunernas miljökontor. Utgivare av översikten är VA-guiden och delfinansiär är Havs- och vattenmyndigheten.

Uppgifterna i översikten grundar sig på information från tillverkare och generalagenter. Utöver produktinformation innehåller översikten en bedömning av produktens potential inom områdena miljöskydd, smittskydd och kretslopp. Bedömningarna har gjorts av en panel med experter inom respektive område.

Här finns hela produktöversikten.

Rekommenderade artiklar

Varnar för ”miljöbomb” med nya avloppsregler

Så blev VA-verket en plusenergianläggning

I danska Århus finns världens första vattenreningsverk som producerar mer energi än det gör av med. 

Tolv minireningsverk i VVS-Forums marknadsöversikt

7 000 ton skräp i avloppet varje år

Det är bara avföring och toalettpapper som ska spolas ner i toaletten. Ändå hamnar det årligen 7 000 ton skräp i våra avlopp trots att 9 av 10 svenskar tycker att skräp i toaletten är oacceptabelt. Det menar Svenskt Vatten som tagit fram en undersökning inför med internationella Världstoalettdagen 19 november.

Björn Risinger ny generaldirektör för Naturvårdsverket

Regeringen har i dag utnämnt Björn Risinger till generaldirektör och chef för Naturvårdsverket, enligt ett pressmeddelande från regeringskansliet.

Populär VA-översikt i ny tappning

Marknadsöversikten ”Produkter för enskilda avlopp” ska ges ut i en ny uppdaterad version med en förbättrad visning på webben. Översikten som sammanställer toaletter och olika typer av prefabricerade anläggningar är främst ett stöd till fastighetsägare som ska välja avloppslösning, men är även populär hos kommunernas miljökontor, uppger Cia Holmberg, VA-guiden, som är projektledare för uppdateringen. 

Höga fasta elkostnader hindrar energieffektivisering

Nytt mål för rent vatten krävs

Göteborg – Sveriges klimatstad

Insatser för renare avlopp

BUDGET 2014. Regering föreslår två satsningar för renare avlopp. 75 miljoner kronor ska satsas årligen på lokala vattenvårdsprojekt för att minska övergödning. Och under en fyraårsperiod ska 32 miljoner kronor gå till avancerad teknik för rening av bland annat läkemedelssubstanser.