Mer BIM med CAD-samverkan

Publicerad 26 sep 2016, 10:45

Nu ska användningen av ”building information modelling”, BIM, öka. Det menar företaget bakom en av den mest använda programvaran för VVS-projektering. Och nu startar ett samarbete med CAD-leverantören Autodesk.

Progman, företaget som utvecklar MagiCad, programvara för el- och VVS-projektering, stärker samarbetet med Autodesk för att utöka el- och VVS-kundernas användning av BIM.

Företagen ska samarbeta med kunder och hjälpa dem att migrera till Autodesk Revit och MagiCad för Revit. På produktutvecklingsnivå kommer Revits- och MagiCads produktteam att utbyta kunskap, i syfte att tillgodose kundernas behov av installationsberäkningar och det generella arbetsflödet för projektering, menar Progman.

Teamen kommer dessutom att samarbeta för att anpassa tjänsteutbudet för respektive land, vilket är viktigt för att få igång BIM-användning hos el- och VVS-projektörer. Företagen kommer även att inleda ett gemensamt arbete inom marknadsföring och utbildning.

– Vi är väldigt nöjda med att utöka samarbetet med Autodesk, som är en världsledande leverantör av BIM-teknik. Våra el- och VVS-kunder berättar för oss att genom att använda MagiCad tillsammans med Revit kan de dra maximal nytta av byggnadsinformationsmodellering. Tack vare MagiCad kan projektörer använda flera olika programspecifika produktivitetsverktyg samt nyttja vår databas med fler än 1 miljon smarta 3D-produktmodeller, säger Jukka Nyman, vd för Progman, i ett pressmeddelande.