Logga in

VVS-tillverkare sponsrar proffscykelteam

Publicerad
9 aug 2016, 15:44

VVS-tillverkaren Hansgrohe blir ny huvudsponsor i det tyska proffscykellaget som denna säsong gått under namnet Bora Argon 18. Till säsongen 2017 blir namnet Bora-Hansgrohe samtidigt som laget tar steget upp till högsta divisionen, WorldTour. En av de cyklister som skrivit på för teamet är regerande världsmästare Peter Sagan.

Tidigare i sommar blev det klart att Hansgrohe går in tillsammans med Bora som huvudsponsor i det tyska cykellaget. Bora tillverkar en typ av köksfläkt som monteras i köksbänken i närheten av spisen för att evakuera matos.

Koncernen Hansgrohe Group har sponsrat idrottsverksamhet på regional nivå under många år, bland annat den belgiska cykelcrosstävlingen ”Hansgrohe Superprestige”.

– Varumärket Hansgrohe står för vatten – nyskapande liv med vatten – och är därför oupplösligt förknippat med idrott. Tävlingscykling är mycket dynamisk och entusiasmerar massorna. Det är precis vad vi gör med våra produkter för badrum och kök. Syftet med detta åtagande är att öka kännedomen kring vårt varumärke. Internationella storskaliga event som Tour de France är vad som faktiskt gör cykelsporten mycket attraktiv. Inom detta ser vi  ytterligare en möjlighet att engagera oss med våra kundgrupper över världen, säger Thorsten Klapproth, styrelseordförande för Hansgrohe SE, i ett pressmeddelande.

Med större resurser blir det nu möjligt för teamet att ta steget upp i WorldTour och automatiskt delta i de största cykelloppen, exempelvis Tour de France som nästa år startar i Düsseldorf, Tyskland.

Nyligen blev det också klart att den regerande linjevärldsmästaren Peter Sagan skrivit på ett treårigt avtal med laget. 26-årige Peter Sagan, som denna säsong cyklar för laget Tinkoff, kommer från Slovakien och är en av de mest framgångsrika cyklisterna just nu. Under årets Tour de France vann hann tre etapper och dessutom den prestigefulla gröna poängtröjan, en tröja hann vunnit fem gånger tidigare. Till teamet kommer även hans bror Juraj Sagan som är slovakisk mästare.

– Det är en stor ära att välkomna en av de mest populära cyklisten i vår tid till vårt team. Våra partner Bora och Hansgrohe är också två stora tyska kvalitetsmärken. Denna kombination övertygade Peter Sagan om att vi är rätt team för honom och hans jakt på ännu fler framgångar de kommande åren. Jag är mycket glad och säker på att detta partnerskap kommer att bli framgångsrikt, säger Ralph Denk, Team Manager för Bora Argon 18.