Climat 80 startar separat entreprenadbolag

Publicerad 28 jun 2016, 09:17

Climat 80-gruppen i Malmö för över entreprenadverksamheterna i Climat 80 och Stjernfeldts VVS till ett nytt bolag: Climat 80 Entreprenad. Bakgrunden är att koncernen under de senaste åren arbetat med att gå in med helhetslösningar för både VS och ventilation i allt fler projekt.

Helhetslösningarna ställer högre krav på samordning och övergripande projektledning för att svara mot kundkrav och kostnadseffektivitet, uppger Climat 80-gruppen i ett pressmeddelande.

All personal som i dag arbetar inom entreprenadavdelningarna i Climat 80 och Stjernfeldts kommer att flyttas över till det nya bolaget. Det blir inga personalnedskärningar utan en fortsatt satsning och expansion inom entreprenadområdet och samordnade installationer, skriver Climat 80. Övriga avdelningar fortsätter sina verksamheter som tidigare.

Verksamheten för Climat 80 Entreprenad startar den 1 juli i år. Vd för bolaget blir Marcus Malmström som tidigare var entreprenadchef på Stjernfeldts VVS.

Pågående entreprenader kommer att avslutas inom de befintliga bolagen Climat 80 och Stjernfeldts VVS. Nya projekt kommer att genomföras av det nya entreprenadbolaget.

Det nya bolaget kommer att få nya lokaler på Stenyxegatan i Malmö nära Climat 80:s huvudkontor på samma gata. Lokalerna håller på att färdigställas och inflyttning sker under september månad.