Logga in

Umia har startat i Malmö

Publicerad
18 maj 2016, 14:13

Umia Syd har nu öppnat kontoret i Malmö. Lokala delägare och ledare är Joachim Nielsen, vd och verksamhetschef rörteknik, Peter Nilsson, verksamhetschef elteknik och Patrik Nyman, verksamhetschef ventilationsteknik. Samtliga kommer från Bravida.

Joachim Nielsen var sedan 2014 regionchef på Bravida i Malmö och började i företaget 1991. Patrik Nyman var sedan 2007 avdelningschef Ventilation på Bravida i samma stad och dessförinnan projektledare på Sydtotal, numera Assemblin Ventilation. Peter Nilsson var sedan 2010 försäljnings- och marknadsansvarig i region Malmö på Bravida Prenad.

Verksamheten startade i torsdags, den 12 maj, och kontoret ligger på Husievägen.

– Härligt att vara igång. Umiamodellen med en projektledare och samverkan mellan alla teknikområden känns som ett modernt, effektivt och roligt sätt att arbeta. Bra för kunderna och energioptimeringen, och bra för oss. Vi har redan märkt av intresse kring vårt tänk i Malmö-området, säger Joachim Nielsen i en kommentar på Umias hemsida.

Umia Syd har nu 16 anställda. Företaget har tidigare aviserat att man söker 50 medarbetare till den nya etableringen i Malmö.

Moderbolaget finns i Umeå och övriga dotterbolag i Luleå samt Uppsala. I koncernen ingår även Umia Sprinkler som nyligen blev certifierad anläggarfirma vattensprinkler.